"TFF talimatları esas alınacak"

958

 Bilgi kirliliğini önlemek amacıyla, Çanakkale Spor Kulüplerine yerel liglerle ilgili bir bilgilendirme yazısı gönderen Çanakkale ASKF Genel Başkanı Dr. Firuz Erdil şu konulara yer verdi. “Bilindiği üzere ülkemizde yaşanan Covid 19 pandemisi nedeniyle ara verilen spor müsabakaları konusunda spor federasyonları değişik kararlar vermişlerdir. Örneğin Basketbol ve Voleybol federasyonları tüm müsabakaları iptal etmiş, liglerini değişik kararlarla tescil etmiştir. TFF ise Amatör futbol müsabakaları konusunda Konfederasyon olarak ASKF’ lerden görüş istemiştir. Çanakkale ASKF olarak o tarihteki koşullara göre görüşlerimizi 06.05.2020 tarihinde Konfederasyon’a bildirdik. Kamuoyunda oluşan yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak amacıyla, bildirdiğimiz bu görüşlerimizi 01 Haziran 2020 tarihinde kulüplerimizle de WhatsApp grubundan paylaştık. TFF’nin 27 Mayıs 2020 tarihli yazısı ile Türkiye genelindeki tüm amatör liglerle ilgili talimat yayınlamış olup, bu talimat kulüplerimize gönderilmiş ve web sitemizde de yayınlamıştır.”

 

TFF’nin bu talimatına göre,

1) İlimiz takımlarının da yer aldığı Bölgesel Amatör Ligin kaldığı yerden aynı statü

gereğince oynanarak tamamlanması,

2) Süper Amatör Ligin kaldığı yerden aynı statü gereğince oynanarak tamamlanması,

3) 1.Amatör Ligin oynatılmaması, mevcut haliyle tescil edilmesi konusunda Futbol İl

Tertip Komitesine yetki verilmesi,

4) 2.Amatör Ligin oynanmamış kabul edilmesi (ilk yarısı tamamlanmadığı gerekçesiyle),

gerekmektedir.

“Bu talimat üzerine, 1.Amatör Lig konusunda Futbol İl Tertip Kurulu ve ASKF Yönetim Kurulundan görüş alınmıştır. Bu görüşe; Bayırköyspor, Kocatepespor, Ayvacık Belediyespor ve Yeşil Bayramiçspor kulüpleri yazılı olarak itiraz etmişlerdir.

Bilindiği üzere, Yerel Futbol ligleri ile ilgili olarak verilen kararlar TFF Amatör İşler Müdürlüğü’nün onayına sunulmadan yürürlüğe girmemektedir. Ancak, bazı illerin ASKF başkanlıkları, imzalı Tertip Komitesi Kararlarını sosyal medya üzerinden sanki kesinmiş gibi yayınlamış olup, bu durum kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmalara neden olmuştur.

İlimizdeki Futbol İl Tertip Komiteleri önümüzdeki günlerde toplanarak TFF talimatlarına göre kararlar alacak ve bu kararları onay için TFF Amatör İşler Müdürlüğüne onay için gönderecektir.”

Federasyonumuz yıllardan beri çalışmalarını;

“Hakkaniyet çerçevesi içerisinde, Spor kulüplerimiz arasında ayrım yapmadan eşit davranmayı ilke edinerek, spor kulüplerimiz, Futbol İl Temsilciliğimiz ve Futbol İl Tertip Kurullarımız ile birlikte, İlimiz ve Ülkemiz sporuna büyük bir özveri içerisinde hizmet etmeyi sürdürmektedir.”

Yusuf Sonkurt

Paylaş