TFF "Kural hatası yok"

610

 Alanya –Fenerbahçe maçında meydana gelen Kural Hatasını, ‘Hakem Hatası’ şeklinde değerlendiren Zekeriya Alp başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu öngörüsüyle Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi kararını verdi. Maçı bittiği şekliyle 3-1 olarak onadı.

 
İşte TFF’nin gerekçeli kararı;
“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Aytemiz Alanyaspor’un sahasında 3-1 kazandığı Fenerbahçe karşılaşması sonrasında sarı lacivertlilerin yaptığı ‘kural hatası var’ itirazını değerlendirdi ve kararını verdi.  Merkez Hakem Kurulu’ndan görüş alan TFF, Fenerbahçe’nin itiraz ettiği hataların, kural hatası değil, hakem hatası olduğu kanaatine vardı.  Aynı şekilde Ankaragücü’nün de Kadıköy’de 2-1 yenildiği Fenerbahçe maçı sonrasında yaptığı kural hatası itirazı da kabul görmedi. Her iki mücadele de tekrar edilmeyecek.“
 
NOT; Aşağıda öngörüler Gazetemiz OLAY’ın 23 Eylül 2019 Çarşamba günkü sayısının spor sayfasında bu şekilde yer almıştı.
OLAY’ın karardan önceki teşhisi;
Gözlemci raporunda yok. Hakem yazar mı? O da çok zor!
Maçın gözlemcisi Balıkesirli Nedim Göklü’nün, Hakem Halis Özkahya’nın Taç Atışı’nı Kural Hatası yapılarak, atılmasına izin verdiğini raporuna yazmadığı ortaya çıktı. Bu Kural Hatasını Hakem Halis Özkahya da raporunda yazmadığına göre, maçın yeniden ya da kaldığı yerden oynanması imkansız hale geliyor. Kaldı ki, gerçeği saptırarak ‘Kural Hatası’ yok diyen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, TFF’ye adeta rest çekerek “Maç tekrarlanırsa istifa ederim.” tehdidinde bulundu. 
(Yusuf Sonkurt)
 
NOT; Taç Atışında Kural Hatası yapıldığını Gözlemci raporuna yazsa HAKEM, Hakem raporuna yazsa GÖZLEMCİ yanacak. İkisi de yazmayınca bu kez FENERBAHÇE yanıyor. ‘Hakikatler çıplak gezmeyi sever’ deseler de, Türk Futbolu’nda buna yer yok. Fener’e geçmiş olsun.
Paylaş