havadurum

Temiz bir çevre için harekete geçiyorlar

Çanakkale Rehberler Odası, hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılımı artırmak hem de milletin dönüm noktası olan Gelibolu Yarımadası`nın kirliliğine dikkat çekmek ve alanın çeşitli yerlerini temizlemek amacıyla bir kitlesel hareket başlatıyor.

819
Konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Çanakkale Rehberler Odası yetkilileri; “ÇARO-Çanakkale Turist Rehberleri Odası olarak rehberlerimizden gelen Yarımadanın kirliliği ile ilgili eleştiriler ve şikayetler üzerine Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nda detaylı bir inceleme gerçekleştirdik ve karşılaştığımız manzara korkunç. Evet, Milli Park sorumluları ve Eceabat Belediyesi de bu konuda gereken itinayı gösteriyorlar ancak gelen ziyaretçilerde en azından gezileri sırasında yerlere çöp atmamaları konusunda bir ulusal mesaj vermek adına
`Tarihimize sahip çıkalım, onu temiz tutalım.` ve ‘Tarih, temizken güzeldir.` sloganlarıyla şehitlik alanlarının belirlediğimiz noktalarında çöp toplayarak kamuoyu oluşturmayı ve binlerce insanımızın kahramanca mücadele ederek şehit veya gazi olduğu bu kutsal toprakları hak ettiği gibi her zaman temiz tutmayı ve de halkımıza `tarihe ve çevreye sahip çıkmalıyız` düşüncesini benimsetmeyi amaçlıyoruz” dediler.
 
“Tüm halkı davet ediyoruz”
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nda Çevre Temizliği Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan programa da değinen oda yetkilileri; “Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünde 29 Ekim 2013 tarihinde TC Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eceabat Kaymakamlığı, Eceabat Belediyesi, Gelibolu Yarımadası Milli Park Müdürlüğü ve Gestaş`in katkılarıyla başlayacağımız bu projeyi geleneksel olarak her yıl 29 Ekim`de gerçekleştireceğiz. Tarihine ve çevresine duyarlı herkesi 29 Ekim sabahı Cumhuriyet Meydanı`nda heyecanla bekliyoruz” dediler.
Paylaş