Teknik adam kıyımı

Spor Toto Süper Lig`de 2014-2015 sezonunda görev yapacak Teknik Direktörler ile geçen sezon sonu itibarıyla bu takımları çalıştıran teknik adamlar şöyle:

651
11 kulüp teknik adamını değiştirdi
Spor Toto Süper Lig`de 2014-15 sezonuna kulüpler ağırlıklı olarak teknik direktör değişikliği ile giriyor. Ligde mücadele edecek 18 takımdan 11`i geçen sezonu bitirdiği teknik adamlarla yolunu ayırırken, 7 kulüp başarıyı eski teknik adamlarla arayacak.
Balıkesirspor, Beşiktaş, Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Sivasspor ve Torku Konyaspor takımları geçen sezonu tamamladıkları hocalarla yeni sezona hazırlanırken, Akhisar Belediyespor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir (Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor ise teknik adamlarını değiştirdi.
 
Şampiyon 5 takımdan 4`ü değişikliğe gitti
Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 5 takımdan 4`ü, yeni sezon öncesi teknik direktörlerini değiştirdi. Son şampiyon Fenerbahçe, sezon bitiminde sözleşmesini 2 yıl uzattığı Ersun Yanal`ın istifasıyla yeni sezon öncesi teknik adam arayışlarına başladı.
Galatasaray, İtalyan Roberto Mancini`den boşalan koltuğa vatandaşı Cesare Prandelli`yi getirirken, sezonu Hami Mandıralı ile kapatan Trabzonspor, yeni dönem için tercihini Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic`den yana kullandı. Bursaspor`da ise İrfan Buz ile tamamlanan sezonun ardından takım, deneyimli teknik adam Şenol Güneş`e emanet edildi.
Geçen sezonu üçüncü sırada bitiren Beşiktaş, şampiyonluk gören 5 takım içinde yoluna eski teknik direktörü ile devam eden tek ekip oldu. Siyah-beyazlılar, Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile yeni sezonda başarıya ulaşmaya çalışacak.
Takımlar Teknik Direktör Ülkesi Geçen sezon sonu
Akhisar Belediyespor Mustafa Reşit Akçay Türkiye Hamza Hamzaoğlu
Balıkesirspor İsmail Ertekin Türkiye İsmail Ertekin
Beşiktaş Slaven Bilic Hırvatistan Slaven Bilic
Bursaspor Şenol Güneş Türkiye İrfan Buz
Çaykur Rizespor Mehmet Özdilek Türkiye Uğur Tütüneker
Eskişehirspor Ertuğrul Sağlam Türkiye Ertuğrul Sağlam
Fenerbahçe İsmail Kartal Türkiye Ersun Yanal
Galatasaray Cesare Prandelli İtalya Roberto Mancini
Gaziantepspor Okan Buruk Türkiye Tahsin Tam
Gençlerbirliği Mustafa Kaplan Türkiye Mehmet Özdilek
İstanbul Başakşehir Abdullah Avcı Türkiye Cihat Arslan
Kardemir Karabükspor Tolunay Kafkas Türkiye Tolunay Kafkas
Kasımpaşa Shota Arveladze Gürcistan Shota Arveladze
Kayseri Erciyesspor Bülent Korkmaz Türkiye Hikmet Karaman
Mersin İdmanyurdu Rıza Çalımbay Türkiye Hakan Kutlu
Sivasspor Roberto Carlos Brezilya Roberto Carlos
Torku Konyaspor Mesut Bakkal Türkiye Mesut Bakkal
Trabzonspor Vahid Halilhodzic Bosna Hersek Hami Mandıralı
Paylaş