havadurum

Tekirdağ'da 84 ton ekmeklik buğday kaçakçılığı! Gümrük Muhafaza ekipleri operasyon düzenledi

Tekirdağ'da kuru yük gemisinden çalınan 84 ton ekmeklik buğdayla ilgili soruşturma devam ediyor. Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılık yapan 6 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden 3'ü serbest kaldı, 3'ü adli kontrolle salıverildi.

891
Tekirdağ'da gümrük sahasında bulunan bir kuru yük gemisinden 84 ton ekmeklik buğday çalınmaya çalışıldı. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin dün düzenlediği operasyonda, gemiden tırlara yüklenen buğdayları kaçak olarak ülkeye sokmaya çalışan 6 kişi yakalandı.

3 zanlı adliyeye sevk edildi

Yakalanan şüphelilerden 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 3'ü ise adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheliler E.E, B.T. ve Z.E'nin kaçakçılık suçundan daha önce de sabıkalarının olduğu öğrenildi. Firari bir şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü yetkilileri, kaçakçılıkla mücadelede kararlı olduklarını ve bu tür olayların önlenmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.
(AA)
Paylaş