havadurum

Tekinler süt yüzde 70 büyüdü

Biga ilçesinde kurulan ve 20 yıldan fazla süredir süt sektöründe faaliyet gösteren Tekinler Süt, 2010 yılında yeni bir yatırım yaparak kapasite artışına gitti.

1178
 
Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu yeni fabrikaya Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan da destek alarak yeni bir süt üretim tesisi kuran firma, süt işleme kapasitesini %70 oranında artırdı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılında Balıkesir ve Çanakkale illerinde çıktığı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı’ndan yararlanan 30 Kar Amacı güden kuruluştan biri olan Tekinler Süt, aynı zamanda projesini en çabuk hayata geçiren firmalardan biri. Biga Organize Sanayi Bölgesine kurduğu yeni fabrikasıyla gıda sektöründe yoğurt, ayran ve tereyağı ürünleri üreten firma yeni yatırımıyla üretim kapasitesini 8 tondan 15 tona kadar çıkardı. Yeni fabrikanın ve içerisindeki makinelerin %70’ini ilk etapta kendi öz kaynaklarıyla yenileyen firma daha sonra Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek Programı kapsamında geriye kalan %30’luk kısmını projelendirerek ajanstan destek aldı.
 
 
"Kapasite yetmeyince yeni yatırıma yöneldik"
Tekinler Süt, Biga OSB’deki yaklaşık 2 Milyon TL’lik yatırımı tamamladıktan sonra teknoloji ve makine alımı konusunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na 2010 Yılı kapsamında gerçekleştirilen İktisadi Mali Destek Programı’na toplam bütçesi 288 bin TL olan bir proje hazırlıyor. Tekinler Süt’ün en genç yöneticisi ve ortağı Mustafa Tekin, son olarak toplamda 2,5 milyonluk yatırım yaptıklarını söyledi. Tekin; “Ajanstan aldığımız destek bu yatırımın yanında küçük görünebilir ancak bu desteğin üretim bandındaki bize katkısı tutardan fazla oldu. Devletin destek ve teşvik programlarına başvuracak yatırımcılar projeniz uygunsa, güzelse bu imkânlardan yararlanın” dedi.
 
Paylaş