Tehir üstüne tehir

659

Türkiye futbol liglerini sekteye uğratan ve kulüplerin geleceklerini tehlikeye sokan Pandemi süreci, kelimenin tam anlamıyla salonlara da sıçradı. Ülke genelinde hafta sonlarında oynanması planlanan kadınlar ve erkekler basketbol ile voleybol müsabakalarının pek çoğu sporcularda görülen vakalar nedeniyle ertelenerek, ileri bir tarihe kaydırılıyor. Sürekli hale gelen bu durum ise liglerin gidişatını, disiplinini ve takımların konsantrasyonlarını önemli ölçüde etkiliyor. 

Sporun vazgeçilmez unsurları olan kulüpler biteviye giden böyle bir süreçten son derece rahatsızlar. Salgın hastalık nedeniyle hedefleri doğrultusunda mücadele verememekten yakınan Spor Kulüpleri maddi ve manavi bağlamda beklentilerinin karşılığını alamamaktan da hoşnut değiller. Şimdi kulüpler, pandemi sürecinin daha fazla boyut kazanmaması için, geçen yıl olduğu gibi, liglerinin 1 sezon daha durdurulmasını ve dondurulmasını istiyorlar.
 
Maçlar ertelendi
Misli Com Sultanlar Liginde mücadele veren Çan Gençlik Kalespor`un geçen cumartesi günü Ankara`da oynayacağı İlbank maçının Coronavirüs nedeniyle tehir edildiği açıklandı. Ciddi önlemler alan Türkiye Voleybol Federasyonu; Çan Gençlik Kalespor`un 17 Kasım 2020 salı günü Çan Şehit Halil İbrahim Eriç Spor Salonu`nda karşılaşacağı Kuzeyboru müsabakası ile 22 Kasım 2020 pazar günü İstanbul Burhan Felek Spor Salonu`ndaki Beylikdüzü Voleybol İhtisas maçı da tehir edilenler arasında bulunuyor. Bu arada, Misli Com Sultanlar Liginde matematiksel olarak ligde kalması mucizelere bağlı olan İlbank, Beşiktaş ile Beylikdüzü Voleybol İhtisas takımlarının maratonu sonlandıracakları ve ligden çekilecekleri verilen bilgiler arasıında yer alıyor.
NOT; Türkiye Voleybol Federasyonu, takımların birinde 1 tek oyuncuda bile pozitif vakaya rastlanılması durumunda, o takımın müsabakasını karantina süresince tehir ediyor. 
(Cahit Göveren)
Paylaş