Tehdit edilen hayvanseverin isyanı!

5366
Barbaros Mahallesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde düzenli olarak 100`ü aşkın sokak hayvanını beslediğini söyleyen Sibel Atak isimli vatandaş, komşuları tarafından sokak hayvanlarını beslediği gerekçesiyle tehdit edildiğini beyan etti. Atak, Çanakkale Valilik İl Hayvanları Koruma Kurulu Başkanlığı`na, Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü`ne ve Çanakkale Belediye Başkanlığı`na dilekçe yazarak besleme yaptığı sokaklara belediye logolu, hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirici broşür ve yasal afişler gönderilmesini talep etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sibel Atak; "Bir süredir bulunduğum Aşkın Sokak`ta bahçeli evlerde ikamet eden komşular tarafından tehdit edilmekteyim. Tehdit ve hakaret gün geçtikçe artmakta, bana ya da kedilere zarar verilmesinden endişe duymaktayım. Biz insanlar yaşadığımız dünyada zaten hayvanların haklarını fazlasıyla gasp etmekte onlara yaşayacak bir alan bırakmamaktayız, onlara bahçelerindeki küçücük bir toprağı/yeşilliği çok gören ve bu nedenle sürekli beni tehdit eden komşularım tüm iyi niyetle yaklaşımıma rağmen hala tutumlarından vazgeçmemektedir. Talebim besleme yaptığım sokaklara belediye logolu hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirici broşürler ve yasal afişler gönderilmesidir" dedi. 
 
Kamu kurumlarına dilekçe verdi
Çanakkale Valilik İl Hayvanları Koruma Kurulu Başkanlığı`na, Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğüne ve Çanakkale Belediye Başkanlığı`na dilekçe yazan Atak, adı geçen kurumlara vermiş olduğu dilekçede şu ifadelere yer verdi; "Hayvanların yaşam hakları konusunda toplumu eğitip bilgilendirmesi yasa maddesi olmasına rağmen, bu görevi yerine getirmesi gereken ilgili resmi kurumlar tarafından yapılmadığı için, toplumda hayvanların kanunların koruması altında olduğu yeterince bilinmemektedir. Oysa, Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği`nin madde 21/1/d şıkkı sahipsiz hayvanların korunması ve beslenmesine ilişkin gönüllülere de görev vermiş ve hak tanımıştır. Buna rağmen, merhametli insanlar bu hayvanlara su ve yemek koyduklarında, hem kendileri bazı insanlardan tepki alıp darpa bile maruz kalmakta, hem de hayvanlar şiddete uğramaktadırlar. Hayvanlara şiddet uygularken gönüllüleri de engelleyenler, yasanın Birinci Bölüm-MADDE 1. "Hayvanların rahat ve her türlü acıdan ızdıraptan uzak yaşatılmasını, mağduriyetlerinin önlenmesi `hükmünü ihlal etmektedirler. Yönetmeliğin 5. Maddesinde ise, Belediyeler ve Orman Su İşleri Müdürlükleri` Hayvan sevgisi, korunması ve yaşatılması ile ilgili EÐİTİCİ faaliyetleri belediye,gönüllü kuruluş ve yerel hayvan koruma görevlileri ile koordineli olarak düzenlemekle yükümlüdürler` hükmü vardır. Bu bağlamda kurumlarınızdan yasal taleplerimiz: Belediyeler ve Tarım Orman Müdürlüğünce, topluma bilgilendirme yapılıp farkındalık sağlanması amacıyla aşağıda belirttiğimiz adreslere yasal uyarı afişleri (Barbaros Mahallesi Aşkın Sokak ve Kardelen Sokak) asılmasını broşürler yapılarak dağıtılmasını talep ediyoruz.
 
Bu yasal uyarı afişleri ve tabelalarının üzerinde Çanakkale Belediye ve Çanakkale Tarım Orman Müdürlüğü adı ve logosu da konarak `Sokaklar Sahipsiz Hayvanların Yaşam Alanlarıdır. Hayvanlara Zarar Vermek, Beslenmelerine Engel olmak, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezaya tabidir` yasal mesajını ve ayrıca `Hayvanlara İşkence Yapan Kişileri Yüce Allah Rahmetinden Uzak Kılsın. Hz.Muhammed (S.A.V) hadisini içermesini talep ediyoruz.

Bu yasal uyarı afişleri ve tabelalarının konulacağı yerlerin gönüllülerle birlikte tespit edilmesini ve asılmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Şiddet ve nefretin gittikçe yaygınlaştığı günümüzde, hayvan sevgisini ve yaşam hakkına saygıyı yerleştirecek hizmet ve çalışmalar yapılması halinde, hem hayvanların korunması sağlanmış ve hem de toplumda şiddete karşı merhamet duyguları güçlendirilmiş olacaktır." (Atakan Alkış)
Paylaş