Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Sarıçay'daki 4'üncü köprü çalışmalarını inceledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sarıçay’da DSİ tarafından yapımı devam eden 4’üncü köprüyü ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

671

Bir dizi etkinlik için Çanakkale'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de DSİ tarafından ıslah çalışmalarının sürdüğü Sarıçay Deresi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı'ya, Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ 25. Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, DSİ çalışanları ve basın mensupları eşilk etti.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'dan çalışmalara ilişkin bilgi alan Yumaklı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sarıçay'ın Çanakkale için son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Köprü çalışmalarını inceledikten sonra bir basın açıklamasında bulunan Yumaklı, “Burası Çanakkale için son derece önemli bölgelerden bir tanes. Aslında uzun zamandır konuşulan, özetle Sarıçay’ın bir bölümü ıslah edilmişti. Şimdi yaklaşık 3 kilometreye yakın bölümünü de ıslah edeceğiz. Sarıçay’ın üzerinde bununla beraber 4 köprü var. Hatta Çevreyolunun üzerindekini de sayarsak, 5 köprü yapmış durumdayız. Tamamlandıktan sonra etrafında rekrasyon çalışmalarıyla birlikte Çanakkale halkının nefes alabileceği, yürüyüşler yapabileceği, sosyal birtakım etkinliklerin olabileceği bir alan. Daha farklı konularımız da var elbette onu da Çanakkale ziyaretimiz çerçevesinde her birini yerlerinde görerek ilerliyoruz. Hem bu köprünün hem de Sarıçay’ın 4 kilometresinin tamamlanmasıyla birlikte inşallah Çanakkale halkının faydalanabileceği, memnun olacağı bir ortam da oluşmuş olur. Hayırlı olsun diyorum tekrardan.” dedi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş