havadurum

Tarım sektörü görüşüldü

Çanakkale Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan “Çanakkale Tarım Sektörü Tanıtım ve Pazarlama Stratejileri planı” projesi ile ilgili bilgiler verildi...

788
 
Çanakkale Ticaret Borsası tarafından Çanakkale’nin mevcut tarım sektörü potansiyeli ve sosyo ekonomik gelişme hızının arttırılmasının planlandığı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan “Çanakkale Tarım Sektörü Tanıtım ve pazarlama Stratejileri planı” projesi ile ilgili ortak akıl toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıya Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer  ve Alper Faruk Güngör’ün yanı sıra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Meclis Başkanı Erol Özen,Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdurrahim Temiz, Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ferhan Savran, İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü İlkay Uçar, İl Kontrol Laboratuvar Müdürü İlyas Yılmaz, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Canan Öztokat Kuzucu, KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel  ile  çok sayıda davetli katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; “Toplantımızda, tarım sektörünün pazarlama ve tanıtım sorunlarını tespit etmek ve ayrıca sektörün güçlü ve zayıf yanlarını, içte ve dışta sahip olduğu fırsatları ve riskleri belirlemeye yönelik görüşme paylaşımı hedeflenmektedir. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2011 Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında Çanakkale Ticaret Borsası olarak hibe desteği aldığımız “Çanakkale Tarım Sektörü Tanıtım ve Pazarlama Stratejileri Planı” adlı projemizdir. Projemiz ile ilgili ayrıntılı bilgi verecek olursak; Bu projeyle;  Çanakkale İlinde tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelere tanıtım ve pazarlamanın önemi konusunda farkındalık kazandırmayı, işletmelere tanıtım çalışmaları yapmaları doğrultusunda teşvik ederek yerel ekonomik potansiyelin geliştirilmesini sağlamayı tanıtım ve pazarlama kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Hazırladığımız tüm bu projeler ile kurumumuzu ilimizi kalkındırmayı amaçlamaktayız. Bizlerin marifeti de büyük bir özveriyle, büyük başarılara imza atarak, ilimizi ve de ülkemizi kalkındırmaktır” dedi.
 
Ardından kürsüye gelen GMKA Çanakkale Büro sorumlusu Recai Başaran ise Çanakkale tarım sektörü tanıtım ve pazarlama ve pazarlama stratejileri planı konusunda bir sunum yaptı.
Paylaş