Tarihi Stonehenge'in üzerinde dans eden meteorlar! Stonehenge Üzerindeki Gökyüzü Şöleni

Tarihi Stonehenge'in üzerindeki gökyüzü, geçtiğimiz günlerde muhteşem bir görsel şölen sunan Perseid meteor yağmuru ile adeta büyüledi. NASA'nın Günün Astronomi Fotoğrafı olarak seçilen bu etkileyici kare, İngiltere'nin Wiltshire kentinden, gökyüzünün tüm ihtişamıyla birlikte kayda alınmış.

3259

Tarihin en gizemli yapılarından biri olan Stonehenge, bu kez de gökyüzünün en görkemli şölenine ev sahipliği yaptı! NASA'nın Günün Astronomi Fotoğrafı olarak seçilen 12 Ağustos tarihli kare, Stonehenge'in üzerindeki büyüleyici Perseid meteor yağmurunu tüm dünyaya gösterdi. Stonehenge ve Perseid meteor yağmuru hakkında merak edilen tüm soruların yanıtını bulacaksınız.

Her gün büyüleyici evrenimizin farklı bir görüntüsü veya fotoğrafı, NASA’da profesyonel bir astronom tarafından yazılmış kısa bir açıklamayla birlikte yayınıyor.

Açıklamada, “Stonehenge'in üzerindeki gökyüzünde neler oluyor? Bir meteor yağmuru: özellikle Perseid meteor yağmuru. Birkaç gece önce, gökyüzü karardıktan sonra, bu yılın Perseid göktaşlarından birçok meteor görüntüsü ayrı ayrı çekilerek tek bir karede birleştirildi. Göktaşlarının tümü düz yollar üzerinde ilerlemesine rağmen, bu yollar, yakalamayı yapan kameranın geniş açılı merceği tarafından hafifçe kavisli görünmektedir. Meteor çizgilerinin tamamı, gökyüzünde, Kahraman takımyıldızında, çerçevenin hemen üst kısmında, ışınım adı verilen tek bir noktaya kadar izlenebilmektedir. Aynı kamera, Samanyolu galaksimizin görüntü merkezi boyunca neredeyse dikey uzanan merkez kuşağını ortaya çıkaran arka plandaki gökyüzünün derin bir görüntüsünü aldı. Öne çıkan görüntü İngiltere'nin Wiltshire şehrinden çekilmiş olup, altta ünlü astronomi anıtı Stonehenge'in de yer almasına dikkat edilmiştir. Her ne kadar Perseidler dün gece zirveye ulaşmış olsa da, bazı Perseid göktaşları birkaç gece daha görülebilecektir” denildi.

Resim Kredisi ve Telif Hakkı: Josh Dury

Image Credit & Copyright: Josh Dury

(HABER MERKEZİ)
Paylaş