"Takımımıza güvenim tam"

1579

 Ezinespor Antrenörü Fadıl Kurt, Barbarosspor galibiyetinin ardından Gazetemiz Olay`a maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Takımını anlatıp, içini döktü. Kurt hoca yaptığı yazılı açıklamada şu konulara yer verdi;  

“Barbarosspor maçını farklı kazandık, mutluyuz. Farktan ziyade, bizim için önemli olan 3 puandı. Tabi ki farklı oluşu, zorlu Biga Adaspor maçı öncesi futbolcularımıza ekstra moral olmuştur. Keşke bu gollerden bir kaçını geçtiğimiz hafta Çanakkalespor`a karşı atmış olsaydık. O maç zirve yarışında bizim için önemli bir kayıp olmuştu. Yine de kazandıkları için futbolcularımı yürekten kutluyorum. Sezon başında aldığımız yenilgiler sonrasında `Bu takım küme düşer` diyenler için, ligin bitmesine 8 hafta kala matematiksel olarak ligde kalmış bir takım olmanın ironisini de yapmak isterim. Barbarosspor maçına 5 sakat oyuncumuzdan yoksun çıktık. Kaptan Yavuz, Emeka, Umutcan, Mert Güneş ve Sedat forna giyemediler. Bir an önce iyileşip, aramıza katılmalarını bekliyoruz. Zor haftalara girdik, her futbolcumuza ihtiyacımız var. Sakatlarımızın çok oluşu,  kadro kurmakta bizi zorlasa da, bu maçta yerlerine oynattığımız futbolcularımızın performansı bizleri mutlu etti.
Barbarosspor ligdeki konumu itibarı ile maçı kazanmak için doğal olarak açık futbolu tercih etti. Bu da bizim işimizi kolaylaştırdı diyebilirim. Çünkü, açık futbol oynayınca, bize geniş alanlar bıraktılar. Bu geniş alanları süratli futbolcularımız ile çok iyi kullandık ve bir çok gol pozisyonu ürettik. Barbarosspor da maçın hemen başında 2 önemli gol pozisyonunu değerlendiremedi. Bu pozisyonlardan biri gol olsa, maçın seyri farklı olabilirdi. İlerleyen bölümlerde maçın kontrolü tamamı ile elimize geçti. Art arda bulduğumuz gollerle farklı sonucu gittik. Rakibimiz oyunu çirkinleştirmeden ve sertliğe başvurmadan sadece futbol oynamayı düşündü. Bu manada teknik heyet ve futbolcularını kutluyorum. Ezinespor olarak Süper Amatör Lig`deki ilk yılımızda inişli çıkışlı bir grafiğimiz oldu. Tecrübe kazanıyoruz. Her ne kadar şampiyonluk ihtimalimiz zorlaşmış olsa da, zirve mücadesi veriyor olmak da önemli. Bizlerin, yönetimimizin ve taraftarımızın heyecanı devam ediyor. Kalan 8 maçtan alabildiğimiz kadar puanı alıp, ligi üst sıralarda bir yerde bitirmek istiyoruz. Ancak, 4 haftalık zorlu bir periyoda giriyoruz. 3 deplasman maçı oynayacağız. Bu periyottan alacağımız sonuçlar ligdeki yerimizi önemli ölçüde belirleyecek. Çok dikkatli olmalı, hata yapmamalıyız. Takımıma sonuna kadar güveniyorum. Biliyorum ki,  ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. "
(Şenol Güven)
Paylaş