havadurum

Tacettin Aslan'a ÇOMÜ'den fahri doktora

3711
Türkiye`nin ve Çanakkale`nin tanınmış iş insanları arasında yer alan İÇDAŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Aslan`a, ÇOMÜ tarafından fahri doktora ünvanı verildi. İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilen törene AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Eski Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, akademisyenler, Aslan ailesi mensupları ve davetliler katıldı. Tören İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başladı. ÇOMÜ Tanıtım Filminin izlenmesi ve devlet konservatuarı müzik dinletisinin ardından Tacettin Aslan`ı konu alan "Emanet" isimli kısa film perdeye yansıtıldı. Devamla ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat açılış konuşmasını yaptı. Rektör Murat`ın ardından sırayla AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, Eski Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından Tacettin Aslan`a fahri doktora payesi ve ÇOMÜ kimlik kartı takdim edildi. Ardından ise Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından Tacettin Aslan`a hediye takdimi yapıldı. Tören Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nin temelinin atılması ile devam eden tören, Arslan ailesi bireyleri ve protokol üyelerinin yer aldığı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu...
"Ömrümüz boyu daima veren el olmaya gayret ettik"
Hediye takdiminin ardından konuşan Tacettin Aslan; "Bizler memleketimizin gelişip kalkınması adına elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalıştık. Çok şükür Rabbimizin de yardımıyla güzel işlere imza attık. Ömrümüz boyu daima veren el olmaya gayret ettik. Gelecek nesillerimizin eğitimli birer bireyler olarak sofrada bizim de tuzumuz bulunsun istedik. Bilirsiniz marifet iltifata tabidir. Şahsıma yapılan bu iltifat benim için büyük bir onur vesilesidir. Bu vesileyle şahsım adına düzenlenen bu merasime iştirak eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Erdoğan Beyefendiye, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım`a, Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan Bey`e, Sayın Valimize, Sayın Rektöre, Üniversitemiz Akademik Kuruluna ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.
Turan: "Bu topraklara hizmet çok şerefli bir adım"
Törende konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan şunları söyledi; "Bu topraklara hizmet çok şerefli bir adım. Şehitler diyarı Çanakkale`mizin Gazi Mustafa Kemal`in tarih sahnesine çıkmaya başladığı, Çanakkale`ye, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı topraklara hizmet etmek çok daha özel bir şeref. Çanakkale çok özel projelerle tüm Türkiye`de adından söz ettirmeye başladı. Çanakkale`miz tarım, turizm ve sanayide, bu üç önemli sacayağında dünyanın en uzun köprüsünün inşaatı gibi, tarım fabrikası olacak Ezine Gıda OSB`si gibi, turizm başlığında Troya Yılı dünyaya örnek Troya Müzesi, Mehmet Akif Müzesi gibi birçok bu üst başlığın altını dolduran ana başlıklar yer aldı. Ancak Çanakkale`miz tarım sanayi ve turizmin yanında gençlik ve eğitim kenti. Çanakkale`miz hem coğrafi özelliği, hem akademik iddiası ile birlikte en çok tercih edilen üniversitelerden birini içerisinde barındıran çok özel bir kentimiz. Gençlik ve eğitimle ilgili de çok önemli adımlar atmak istiyoruz. Sadece pandemi döneminde şehir merkezimize yapılan salonların stadyumların yanında 167 köyümüze futbol, basketbol sahası yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak gençlik kenti olmanın bir diğer başlığı da eğitim öncüsü olmak. Eğitimde Çanakkale`mizin en büyük markası Çanakkale 18 Mart Üniversitesi. Mastırını yapmaktan, üyesi olmaktan onur uyduğum bu üniversitesinin 50 bini aşan öğrencisi ile çok güçlü akademisyen kadrosu ile çalışkan rektörü ile yeni dönemde çok daha fazla adından söz ettireceğini düşünüyorum. Üniversitemize tüm Çanakkalelilerin sahip çıkmışlığı var ancak birde özel sahip çıkanlar var. İÇDAŞ ailesi bunların başında geliyor. İÇDAŞ Türkiye`nin en önemli ihracat derecesi yapan firmalarından bir tanesi. İÇDAŞ`ın kurucu Başkanı Tacettin Aslan beyefendiye bugün üniversitemizin mensubiyeti anlamında ki törene katılıyoruz. Tacettin Aslan beyefendiye hayatında başarılar diliyoruz. Şimdiden yapmış olduğu katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz. Çanakkale`nin tüm yatırımlarında icraatlarında yanında olan Başbakanımız bugünde özel tören için bizlerle beraber. Ben hem Aslan ailesi adına hem Çanakkaleli hemşehrilerim adına Sayın Başbakan`a teşekkür etmek istiyorum." 
Yıldırım: "Ülkemize değerli katkılar sunan Tacettin Aslan`a uzun ömürler diliyorum"
Eski Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında şunları söyledi; "1918 Çanakkale Köprüsü`nün ilk temelini attığımızda 18 Mart törenleri vardı. Lapseki`de temel atma yaptık ama bundan ziyade bayram yeriydi. 10 binden fazla Çanakkaleli hiçbir davet olmadan orya gelmişti. O gün atılan temel bugün meyve verdi ve bitme noktasına yaklaştı. Çanakkale Köprüsü ile birlikte Büyük Marmara Ringi tamamlanmış olacak. Marmara ve Ege`yi kapsayan 20 ilimiz birbiri ile kaynaşmış olacak. Bunun oluşturacağı ekonomik kazanım olacak. Bu projelerden dolayı eleştirilerde oldu. Biz bunları yaparken yapılan hiçbir hizmetin cezasız kalmayacağını bilerek yaptık. Belki bugün değil gelecek kuşaklar bunların ne anlama geldiğini daha iyi yaşayarak öğrenecekler. Bunlar gelecek yüz yılı inşa eden projelerdir. Köprü tek başına kazanmaz, köprü bir araçtır. Ulaşım bir araçtır, esas olan o ulaşım alt yapısını kullanarak elde ettiğiniz kazançtır. Vakit nakittir. Kaybolan paranızı tekrar kazanabilirsiniz. Bugün artık en hızlılar kazanacak. Daima en hızlı koşmak mecburiyetindeyiz. Bu yarışta Gazi Mustafa Kemal`in gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak mecburiyetindeyiz. 2003 yılında dünyada 39`uncu sıradaydık 201` e geldiğimizde dünya dokuzuncusu olduk. Ülkemize değerli katkılar sunan Tacettin Aslan`a uzun ömürler diliyorum." 
Erdoğan: "Ülkemize ve Çanakkale`mize yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum." 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise video kayıt ile yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Tacettin Aslan Bey, vatanına ve milletine hizmeti ibadet mesabesinde görmüş Türkiye`nin ve Çanakkale`nin kalkınması için çaba harcamış, hayırseverliğiyle insanımızın gönlünde taht kurmuş, her bakımdan müstesna bir şahsiyettir. İÇDAŞ gibi bir dünya devini ülkemize kazandıran Tacettin Aslan, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarına verdiği güçlü destekle de nitelikli insan havuzumuzun gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Nitekim bugün iş ve ticaret hayatımızın farklı alanlarında Tacettin Aslan beyin yetişmesine vesile olduğu birçok başarılı mühendis ve girişimciye rastlıyoruz. Yine kurduğu okullardan mezun olan binlerce insanımız ülkemize ve milletimize hizmet ediyor. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak Sayın Tacettin Aslan`a ülkemize ve Çanakkale`mize yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum."
(Atakan Alkış)

Paylaş