havadurum

Süt ve et ürünlerine sıkı denetim

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde Çanakkale dışından gelen bazı firmalarda sıkıntı olduğu öğrenildi. İkinci tahlil sonucu da bozuk gelen firmaların bakanlık tarafından deşifre edileceği kaydedilirken genel anlamda problem olmadığının altı çizildi.

401
Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri sağlığa zararlı üretim yapan firmaları tespit etmek için yoğun bir mesai harcıyor. Yapılan incelemelerde halk sağlığını tehdit edecek ürünler tespit edildiği anda deşifre edilecek.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onayı ile bu tür firmaların duyurusunun yapıldığını ifade eden yetkililer; “Çanakkale de çıkarsa bu bakanlığın onayı ile duyurulacak. Genel anlamda bir sıkıntı yok. Ufak tefek olabilir. Çanakkale de halk sağlığını riske edecek ürünler olursa bakanlığımıza bildiriliyor. Çok ciddi bir konu olsa anında bildirilir. Süt ve et ürünleri ile ilgili bir çalışmamız vardı. At, domuz, kanatlı et kullanan firmalar tespit edilirse anında bildiririz onlarda anında yayınlanır” şeklinde konuştular.
 
Halkın sağlığı ile kimsenin oynamasına izin vermeyeceklerini ifade eden yetkililer; “Firmaları deşifre etme olayı bakanlığın onayı ile yapılıyor. Biz bunları bakanlığa bildiriyoruz. İçerisinde bulunması yasak olan maddeleri içerenleri ikinci tahlil sonucu da bozuk gelenler bakanlığa bildiriliyor. Bakanlık onların içerisinden yayınlıyor. Süreci, mahkemesi devam edenler var. Çanakkale`den de böyle firmalar çıkarsa yayınlanacak” dediler.
Paylaş