Süreç nasıl işleyecek?

UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu`nun "Şike yoktur" kararını kabul etmedi. Yargıtay`ı beklemeden Mahkeme kararını esas aldı. UEFA`nın bu icraatı için hukukçular ne dedi? İşte açıklamalar...

461

UEFA`nın kararını değerlendiren TFF`nin hukuktan sorumlu eski yöneticilerinden Kemal Kapulluoğlu, "UEFA yaptığı yazılı açıklamayla yol haritasını belirtmiş durumda. Fenerbahçe ve Beşiktaş savunmalarını yaptılar. Süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek. Bunun da nedeni, gelecek sezondaki turnuvaların başlamadan nihai kararın verilmesi amaçlanıyor. Disiplin kurulundan arzu etmediğimiz kararlar çıkarsa kulüplerimiz UEFA Tahkim Kurulu`na müracaat edecekler. Oradan da çok kısa sürede karar çıkacak gibi. Tahkim`den çıkacak karar da olumsuz olursa kulüplerimiz CAS`a gidecekler" dedi.

 Bir diğer hukuk adamı Nadi Günal ise, "Bu süreci UEFA kendi mekanizması içinde değerlendirecek. Nasıl bir sonucun çıkacağını şimdiden kestirmek güç. Yargıtay aşamasını beklenmeden UEFA, kuralları çerçevesinde en hızlı şekilde kararını verecek gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.

Paylaş