Süper Lig'e değişik seçenekler

602

 Futbol kamuoyu ile özellikle taraftarların en çok merak ettiği soruların başında Süper Lig`in nasıl tescil edileceği geliyor. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan futbol otoriteleri, iki seçenek üzerinde duruyor.

 
Buna göre;:
"TFF’nin lig ile ilgili planı belli oldu.
Versiyon 1;
8 Haziran başı itibari ile haftada 2 maç ile lig oynatılıp bitirilecek.
Versiyon 2;
1 Haziran itibari ile ya lig oynanmamış kabul edilecek ya da olduğu gibi tescil edilecek.
Not; Karar diğer ülkelerdeki emsallere göre verecekler.
 
Süper Lig ne zaman başlayacak? 
Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepin, Süper Ligin başlaması ile ilgili öngörülerini sıraladı. Şunları söyledi. "yaptıımız toplantıda değişik görüşler vardı. Ne olabilir ? kısmına geleyim. Liglerin tarihiyle ilgili tartıştıklarımızı söyleyeyim." dedi ve şu ihtimalleri gündeme getirdi:
3 senaryo var. Her şey yolunda gider. Korona vakasını hızla atlatırız. Liglere hızlı bir şekilde başlatırız. Hızlı bir şekilde ligi bitiririz. Biraz gecikerek planladığı gibi biter. 
 
2. senaryo: Maalesef hem ülkemizde ve Avrupa`da oluşan koşullardan dolayı liglere başlama uzayabilir. Hızlandırılmış bir lig sistemine gidilmek zorunda kalınabilir. Play-off gibi şampiyonların daha hızlı belirlendiği bir sistem kurulabilir. Avrupa da aynı şeyleri tartışıyor.
 
3. senaryo: En zor senaryo. İnşallah böyle bir şey yaşamayız. İyice bu işlerin gecikmesi. Futbolun başlayabilmesinin gecikmesi durumunda tecil mi edilmeli? Hiç düşünmek bile istemiyoruz.  Kulüpler Birliği olarak bugünkü toplantımızda daha çok 1. senaryoyu tartıştık. “ Her şey normalleşirse 17 Nisan`da lige devam edebiliriz.``
(Haber Merkezi)
Paylaş