Süneye karşı mücadele için 22 ekip görevlendirildi

Çanakkale’de 2012 yılı süne ile mücadele çalışmaları başladı.

762
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2012 yılı süne mücadelesi programı çerçevesinde merkeze bağlı 9 ilçede 98 teknik elemandan oluşan 22 ekip görevlendirdi. Çanakkale’de yaklaşık 1.200.000 dekar hububat ekildiğini anımsatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, hububatın en önemli zararlılarından birisinin süne olduğuna dikkat çekti.
 
Süne ile mücadele çalışmalarının başladığını belirten yetkililer; “Süne özellikle buğday danelerinde emgi yaparak, kalitesini ve ekmeklik vasfını bozmakta ve verimi düşürmektedir. Mücadele yapılmadığı takdirde önemli ölçüde ekonomik zarara yol açmakta olup,  Bu nedenle üreticilerimiz tarafından da mücadelesi iyi bilinmektedir. İl Müdürlüğümüzce 2012 yılı Süne Mücadelesi programı çerçevesinde çalışmalarda ilimize bağlı 9 ilçede (Adalar hariç)  98 Teknik Elemandan oluşan 22 ekip görevlendirilmiştir. Süne Mücadelesinde görev alacak olan Teknik Personelin hizmet içi eğitimi İzmir-Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden konu uzmanlarının katılımları ile İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılmıştır. 2011 yılı çalışmalarında yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri değerlendirilerek 2012 yılı çalışmalarında alınması gereken tedbirler belirlenmiştir.
 
Çanakkale ili olarak süne mücadelesinde sanayicinin istemiş olduğu %2 ‘nin altındaki süneli dane emgi oranları son yıllarda yapılan çalışmalarda % 1 ‘in altına çekilmiş olup buğday tarımından ekonomik gelir elde eden üreticiler tarafından süne mücadelesi benimsenmiştir” dediler.
Paylaş