Sultanlar Beşiktaş’a odaklandı

Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı 14 Ocak çarşamba günü saat 18.00`de ikinci yarının ilk maçında Siyah-Beyazlı takımı konuk edecek

714
File`de 12 bayan takımın hedefleri doğrultusunda mücadele verdiği Voleybol 1.liginde maratonun ikinci yarısı başlıyor. Bu kategoride ikinci sezonunu yaşayan Çanakkale Belediyespor zorlu geçmesi beklenen maç trafiğinde yine art arda kritik müsabakalar oynayacak. İkinci devrenin ilk karşılaşmasını 14 Ocak 2015 çarşamba günü saat 18.00`de Anafartalar Spor Salonu`nda Beşiktaş ile yapacak Çanakkale Belediyespor bu önemli puan mücadelesine kanalize oldu. Devre arası kamp çalışmalarını Antrenör Üzeyir Özdurak yönetiminde sıkı bir tempoda sürdüren filenin Mavi-Beyazlı sultanları ev sahibi olduğu bu maçta salona mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Ligin ilk yarısında İstanbul`da oynanan müsabakada Beşiktaş`ı 3-1 mağlup eden Çanakkale Belediyespor güçlü rakibine yine aynı tarifeyi uygulamak istiyor. Normal sezonun sonunda ilk 8 takım arasına girerek, düşme hattından kurtulma amacında olan Mavi-Beyazlılar böylelikle Play-Off onuru da yaşamak hedefinde. Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı ikinci yarının ikinci haftasında, 18 Ocak 2015 pazar günü saat 17.00`de Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu`nda dişli rakip Bursa Nilüfer Belediyespor`la karşılaşacak.
 
Bayanlar 1.ligde statü
Play-Off Etabı 1.tur
Takımlar (8-1), (5-4), (7-2), (6-3) şeklinde eşleşerek içeride ve dışarıda olmak üzere karşılıklı 2 müsabaka yaparlar. İlk maç normal lig etabı sonunda puan cetvelinde alt sırada bulunan takımın sahasında oynanır. 2 maçı alan takım Final Etabına yükselir. Yenilen takım Klasman Etabı oynar. Galibiyetlerin eşitliği durumunda üçüncü müsabaka ertesi gün ikinci maçın oynandığı yerde oynanır, maçı kazanan takım Final Etabına yükselir, yenilen takım Klasman Etabını oynar.
 
Final etabı
• I.Turda galip gelen 4 takım Federasyonca belirlenen 2 ilde 3’er günlük lig usulü 2 devreli turnuva maçları oynarlar. 2 devre arasında puan taşınır, maçlar sonunda Lig Şampiyonu, Lig 2.’si, 3.’sü ve 4.’sü belli olur.Avrupa Kupalarına katılım Final ve Klasman Etabı sonuç sırasına göre olur.
(Final Etabının Fikstür sırası: I.Etaptaki Lig sırası olacaktır.)
 
Klasman Etabı
• I.Turda mağlup olan 4 takım Federasyonca belirlenen 2 ilde 3’er günlük lig usulü 2 devreli turnuva maçları oynarlar. 2 devre arasında puan taşınır, Maçlar sonunda lig 5.’si, 6.’sı, 7.’si ve 8.’si belli olur. Avrupa Kupalarına katılım Final ve Klasman Etabı sonuç sırasına göre olur.
(Klasman Etabının Fikstür sırası: I.Etaptaki Lig sırası olacaktır.
 
Baraj Etabı (Ligden düşme)
• I.Etap müsabakaları sonunda Erkeklerde ve Bayanlarda 9., 10. 11 ve 12. sırayı alan takımlar I.Etaptaki puanlarını BARAJ ETABINA taşırlar. 4 takım (9., 10. 11 ve 12.) Federasyonca belirlenen 2 ilde, 3’er günlük Lig Usulü 2 Devreli Turnuva maçları oynarlar. I.Etaptaki alınan puanlar ile 2 Turnuvadaki alınan puanların toplamı sonunda soniki sırayı alan (11. ve 12.) takımlar 2. lige düşerler.
(Baraj Etabının Fikstür sırası: I.Etaptaki Lig sırası olacaktır.)
 
Puanlama sistemi
Bu sistemde, önceden belirlenmiş fikstüre göre, kulüp takımlarına puan esasına göre birbirleri ile seri müsabakalar yaptırılır ve müsabaka sonucu elde edilen puanlara göre sıralama yapılır.
...... 3 – 0 ve 3 – 1 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan,
...... 3 – 2 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan,
...... 2 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan,
...... 1 – 3 ve 0 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilir.
Hükmen galibiyet alan takımın toplam puanına (3) puan eklenir.
Bir veya birkaç takım tarafından kazanılan puanların eşitliği halinde, sıralama; kazanılan maç sayısına göre belirlenir. Kazandığı maç sayısı fazla olan takım üst sırada yer alır. OLAY SPOR
Paylaş