havadurum

Sultangazi'nin Renkli Festivalinde Hamsi Şöleni: 3 Ton Hamsi Dağıtılarak Kutlandı

Sultangazi Belediyesinin Anadolu Kültür Festivali kapsamında düzenlediği 6. Rize Hamsi Festivali'nin kapanışında 3 ton hamsi dağıtıldı.

952

Sultangazi Belediyesi, Anadolu Kültür Festivali kapsamında düzenlediği 6. Rize Hamsi Festivali'nde sona erdi. Belediyenin Etkinlik Alanı'nda, Sultangazi Rizeliler Derneği işbirliğiyle gerçekleşen festival, tonlarca hamsinin dağıtıldığı renkli bir atmosfere sahne oldu.

Başkan Dursun: Hamsi, Sultangazi'yi ve Rizelileri Bir Araya Getiriyor

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Anadolu Kültür Festivali kapsamında Rizelilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Festivalde vatandaşlara balık ekmek dağıtan Dursun, Rize'nin hamsiyle anıldığını ifade ederek, "Hamsi deyince sokaklar ve caddeler kuyrukla doldu. Bugün Rizeli kardeşlerimiz Sultangazi'yi hamsiyle doyuracaklar." dedi. Başkan Dursun, festivalin asıl amacının hamsi olmadığını, aynı zamanda memleketin güzelliklerini, örf ve adetleri ile gelenek ve göreneklerini tanıtmak olduğunu vurguladı.

Festivaldeki Renkli Görüntüler

Festival, birbirinden güzel lezzetlerin buluştuğu bir platform olarak nitelendirildi. Vatandaşlara tonlarca hamsi dağıtılmasıyla birlikte, balık ekmek isteyenler arasında uzun kuyruklar oluştu. Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Başça, Sultangazi Rizeliler Dernek Başkanı Orhan Yazıcılar, Eyüp Sultan İlçe Jandarma Komutanı Zeki Gülter, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda kişi festivalde yer aldı.

Finalde 3 Ton Hamsi Dağıtıldı

Festivalin final gününde yaklaşık 3 ton hamsi dağıtılacağını belirten Başkan Dursun, bu etkinliğin Sultangazi halkını, Rizelileri ve muhabbeti bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. Festivalin 4 gün boyunca devam ettiğini ve hamsi festivaliyle sona erdiğini ifade eden Dursun, "Sultangazi hamsiye, Rizelilere, muhabbete doyacak inşallah. Herkesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.(AA)

Paylaş