Sular korkuttu

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Boğazı ve musluklardan akan şebeke suyu çamur rengini aldı.

721
Kentte hafta sonu etkili olan yağışların ardından özellikle yüksek kesimlerden gelen çamurlu suların kentin içinden geçen Sarıçay vasıtasıyla, Çanakkale Boğazı`na akması nedeniyle boğazın aldığı renk vatandaşları korkuttu. Pazar günü bazı semtlerde musluklardan akan sarı ve çamurlu su nedeniyle vatandaşlar suyu kullanma konusunda endişe yaşarken, Çanakkale Belediyesi bazı semtlerde vatandaşların kirli suyu kullanmaması için ana vanayı kapatınca Barbaros Mahallesi’nde oturan Çanakkaleliler pazar gününün büyük bir bölümünü susuz geçirdi. Suların akıbeti ile ilgili endişelere açıklık getiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Artıma su tesisleri yağış yoğunluğunu kaldıramadı, çalışmalar hızla sürüyor. Bu nedenle hafta sonu Barbaros Mahallesi’nde su kesintisi yaptık. Salı günü herşey normale döner. Vatandaşlarımız endişe etmesin, durum kontrol altında, korkulacak birşey yok” dedi. Musluklardan akan su nedeniyle tedirgin olan vatandaşların görüşleri ise şu şekilde:
 
 
Sinem Göksel:
“Pazar akşamı çeşmeden akan suyun sarı renk aldığını görünce kullanma konusunda endişe ettim. Elimi, yüzümü bile içme suyu ile yıkadım. Sabah kalktığımda da ilk işim suyu kontrol etmek oldu. Baktım yine kirli akıyor. Bu ne kadar sürecek? Halkın sağlığı söz konusu.”
 
 
Adem Bayrak:
“O kadar yağıştan sonra barajın suları bulandı. Belediye ne yapsın? Koskoca baraj iki dakikada arınmaz ki? Neticede çaydan denize geliyor. Ben de baktım çeşmeden akan su kirli, doğal olarak kullanmadım. O halde kullanacak halim yoktu.”
 
 
Ali Çiyan:
“Ben Köydere’de oturuyorum. Köyde çeşmeden akan suda bir sorun yoktu. Merkezde sorun olduğunu duydum, bu sabah denizin çift halini görünce garipsedim, ama afet gibi yağıştan sonra normaldir.”
Paylaş