havadurum

Spor Okulları açılıyor

372
Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın yazısı şöyle; "Spor, bedeni veya zihni geliştirmek amacıyla kişisel veya toplu olarak gerçekleştirilen, bazı kurallara göre uygulanan hareketlerin tümüdür. Spor, bir yaşam biçimidir. Spor, özellikle gelişme çağındaki çocuklarımız ve gençlerimizin hayatlarında, akademik başarıyla paralel ilerlemesi gereken mutlak bir zinde olma durumudur.
 
29 Haziran 1938 tarihinde Spor Genel Müdürlüğünün kurulması ile Türk spor camiası adına önemli bir adım atılarak spor disiplinleri "Devlet Kuruluşu" statüsü kazanmış oldu. Bu önemli günün yıldönümünü, bu yıl, GSB Spor Okullarımızın açılışını yaparak taçlandırıyoruz.
2020 yılı Mart ayından itibaren, Covid 19 pandemisi sebebi ile içerisinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda, yüz yüze spor yapma imkanlarımız kısıtlansa bile spora gönül vermiş gençlerimiz için çalışmalarımızı sürdürdük. Çevrim içi ortamlarda gerçekleştirilen, gerek antrenman programları ile gerek "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı"nın devamlılığının sağlanması ile çok çeşitli branşlardaki antrenörlerimiz sporcuları ile iletişim içerisinde oldular. Bu vesile ile büyük özveri ve fedakarlıkla her koşulda görevlerini yerine getiren antrenörlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Bugün, GSB Spor Okullarımızı açarak spora gönül veren gençlerimizi ilgi duydukları branşta spor yapmaya davet etmekle birlikte; 1 Temmuz`dan itibaren yeni normalleşme adımları ile statlarımızın, sahalarımızın, kortlarımızın, spor salonlarımızın, yüzme havuzlarımızın cıvıl cıvıl sporcularımızla dolacağı anı da iple çekiyoruz."
(GSİM Çanakkale)
Paylaş