Spor Belediyeler’e emanet!

Profesyonel liglerin tüm kategorilerinde olduğu gibi amatör kümelerde de sponsorluğunu Belediyelerin yaptığı takımlar Türk sporunu forse etmeye devam ediyor.

483
Süper Lig, 1.lig, 2 ve 3. liglerde Belediyelerin destek verip, katkı sağladığı kulüpler mücadele verdikleri rakiplerine karşı haksız rekabet ortamının doğmasına neden oluyor. Kaynak yaratmada sürekli sıkıntı yaşayan, mevcudiyetlerini sürdürebilmek için şans oyunları ile naklen yayınlardan gelecek paraya odaklanan kulüpler, tüm ihtiyaçları Belediyeler tarafından karşılanan takımlara göre zor durumda kalıyor.
Kent potansiyeli ile birlikte seyirci faktörünü de olumlu kullanan kurum takımları Belediye ekiplerine göre nisbeten rahat gözükseler de, gelir giderlerinde hesapsız davranan kulüp yönetimleri takımlarının geleceklerini riske sokuyor. Her şeye rağmen, en huzurlu olan Belediyeler marifetiyle Türk futboluna damgasını vuran spor kulüpleri. Bu olgu sadece futbol branşı ile de sınırlı değil. Sporun diğer dallarında da Belediyespor patentli takımları görebiliyoruz. Türkiye profesyonel liglerinde olduğu gibi 81 ilde oynanan amatör kategorilerde de durum farklılık göstermiyor. Sırtlarını Belediyelere, özellikle Büyükşehir Belediyelerine yastlayan kulüpler, rakiplerine göre yer aldıkları lig serüvenlerine oldukça avantajlı başlıyor. OLAY SPOR
Paylaş