havadurum

Soydan sporcu öğrencilerin sorunlarını meclise taşıdı...

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, lisanslı sporcu öğrenciler ile ilgili TBMM’ye soru önergesi sundu.

556
Meclise sunduğu soru önergesinin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan;
 
“Lise eğitimi sürecinde bulunan ve lisanslı olarak futbol oynayan sporcu öğrencilerin aile, kulüp ve okul yaşantılarında karşılaştıkları sorunlar her geçen gün daha da büyümektedir. Sorunları çözülemeyen sporcular genç yaşta ya spordan, ya okuldan ya da ailelerinden vazgeçme kararıyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Genç sporcuları; okuldaki ders saatlerinin antrenman ve müsabakalara katılmalarına engel teşkil etmesi,ailelerin üniversite sınavlarına hazırlanma konularındaki baskıları, amatör kulüplerin ve ailelerin maddi sorunları tam bir çıkmaza sürüklemektedir.
 
Bakanlığınızın temel görevlerinden birisi olan gençleri spora özendirmek bilgili ve eğitimli başarılı sporcular yetiştirmektir. Bu doğrultuda;
 
1-Lise düzeyinde genç sporcuların sporla birlikte eğitimlerine rahatlıkla devam edebilmeleri ve eğitimli sporcuların yetiştirilmesi konusunda neler yapmayı düşünüyorsunuz, bu konuda okul-aile-spor kulüpleri arasında eşgüdümü sağlayıcı yeni çalışmalar yapmayı düşünüyor musunuz?
 
2-Amatör spor kulüplerimizin içine düştüğü ekonomik sorunların giderilmesi, tesis ve alt yapı sorunlarının çözülmesi, amatör kulüplerin özendirilmesi, yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi konusunda yeni çalışmalarınız bulunuyor mu, bulunmuyorsa şu anda uyguladığınız sistemin gelecekte eğitimli ve başarılı sporcular yetiştireceğine mi inanıyor musunuz?
 
3-Federasyonlar, kulüpler, antrenörler, eğitim kurumları, yöneticiler, öğretmenler ve aileler için sporcu öğrenciyi daha iyi anlama, sporcu öğrencilerin bilimsel, fiziksel, psikolojik ve sosyal yönlerden gelişmelerini sağlama ve onları daha iyi bir geleceğe hazırlama açısından planlarınız nelerdir?” dedi.
Paylaş