havadurum

ŞOK!... Arslancaspor ligden çekiliyor...

Arslancaspor Kulübü Başkanı Özkan Vural, ekonomik yetersizlikler nedeniyle Süper Amatör Ligden çekilme kararı aldıklarını söyledi. Kararın Yönetim Kurulu tarafından oy birliği ile alındığı ifade edildi...

734
Spor olgusunun vazgeçilmez unsurlarından olup, sporun temel taşı kabul edilen bir Amatör Spor Kulübü daha ekonomik nedenlerle kapısına kilit vurma noktasına geldi. Buna çarpıcı son örnek ise Çanakkale’de faaliyetlerini 32 yıldan bugüne dek başarıyla sürdüren Arslancaspor oldu.
 
Kulübün sürekli bir gelir kaynağı olmadığını, giderlerin devamlı arttığını, transferlerin zorlaştığını, amatör anlayışın yarı profesyonellikle yer değiştirdiğini, bir takımın müsabaka oynamak üzere sahaya çıkıncaya kadar pek çok zorlukla karşılaştığını ifade eden Arslancaspor Başkanı Özkan Vural “A Takımımızı Süper Amatör Ligden çekme kararı aldık. Çanakkale’de bulunan kurum ve kuruluşların spora duyarsız kaldıklarını görüyoruz. Hedefsiz, gayesiz bir yarışma ortamına karşıyız. Amatör Spor Kulüplerinin ekonomik yapıları gittikçe kötüleşti. Bu durumda ligi sürdüremeyiz. O nedenle Çanakkale Süper Amatör Ligine katılmayacağız.” dedi.
 
Öte yandan, Arslancaspor’un Çanakkale’de önemli bir spor kuruluşu olduğuna dikkat çeken otoriteler şu değerlendir-meyi yaptılar “Arslancaspor Kulübü yıllardan bu yana öğrenci sporcuları bünyesine alarak, onlara hem spor yapma imkanı sağlıyor hem de öğrenci sporcuların okul harçları, kira, gıda ve yiyecek gereksinimlerini karşılıyor. Sosyal faaliyeti öne çıkaran böyle bir kulübün ligden çekilmesi çok yazık olacak” dediler.
 
OLAY SPOR
Paylaş