Soğuk cebimizi yakacak

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, soğuk hava şartlarının üreticileri olumsuz etkilediğini bildirdi. Ulus semt pazarlarındaki fiyatlarında ürünlerin pazara gelememesi nedeniyle artacağını bildirdi.

647
Kış şartlarının ağırlaşması ve kar yağışının artması Çanakkale de üreticileri zor durumda bırakıyor. Bugün kurulacak pazar öncesi artan kar yağışı üreticilerin ürünlerini toplamakta zorlanmasına neden oldu. Çanakkale Ziraat odası Başkanı  İlhan Ulus, Çanakkale ve çevresinde son yılların en büyük kışının yaşandığına işaret ederek, “Pazara daha az ürün çıkabilir bu da fiyatlara yansır” dedi.
 
Ulus şunları söyledi; “Bir hafta on gündür son yılların en büyük kışı yaşanıyor.  Çanakkale ve çevresinde kış şartlarının ağır olması sebebiyle önce sert soğuk geldi, ardından kar yağıyor. Bu olumsuz hava şartlarında bizim etkilenecek ürün olarak zeytinimiz var. Sıfırın altına düştüğünde zarar görebilecek bir ürün. Onun dışında zarar görebilecek fazla bir ürünümüz yok. Ama bu soğuklara ek olarak önümüzdeki günlerden itibaren daha sert bir kışın geleceği ifade ediliyor. Böyle bir soğuk havanın gelmesi halinde kış bitkileri brokoli, lahana gibi onlara zarar verme durumu olabilir. Bazı ürünlerde kışın şartları daha etkili olabilir. Ama bizde bu tür olumsuzluklar henüz yaşanmış değil. Önümüzdeki süreç ne gösterir bilemiyorum. Bu tür olayların olması pazar öncesi üreticilerin ürünlerini pazara hazırlaması gereken bir gün ama karlı geçti. Soğuk bir gün olması nedeniyle pazara daha az bir ürünün çıkması anlamına gelir. Bu da fiyatların yükselmesi anlamına gelir.”
Paylaş