Şoför esnafı karnını zor doyuruyor...

Araçlara getirilen kış lastiği takma zorunluluğu maddi açıdan zor durumda olan şoför esnafını kara kara düşündürüyor.

581
Ulaştırma Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmelikle yolcu ve yük taşıyan araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirilirken, kış lastiği zorunluluğunun ilk aşamada sadece ticari araçlara getirileceğini ve cezasının 500 TL olacağını açıklanmasından sonra tepki veren Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir: “Esnaf zaten karnını zor doyuruyor, zorunluluğu ve uygunluğu tartışılamaz ama ekstra yük” dedi. Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şoför esnafı zaten karnını zor doyuruyor, Zorunluluğu ve uygunluğu tartışılamaz ama, esnafın durumu kötü olduğundan bu artı bir yük demektir. Esnafı zaten belgelerle, yönetmeliklerle boğulmuş durumda. Esnaf kan ağlamayı da geçti, ölüyor. Benim şimdi lastiğimi yeni değiştirdiğimi düşünün, onları değiştirip, çıkarıp yeniden masrafa girip lastik taktırmak zorundayım, taktırmazsam ceza yiyeceğim. Ek maliyeti artı maddi yük.” Konu ile ilgili şoförlerin ise görüşleri şu şekilde:
 
 
Atay Bora:
“Kar lastiği Çanakkale şartlarında çok da gerek duyulan bir şey değil. Bize ekstra masraf olacak. Senede bir gün kar yağacak diye o kadar masrafa gireceğim, param yoksa ceza yiyeceğim. Faydalı mı, faydalı orası tartışılamaz elbette.”
 
 
Suat Aksel:
“Bugüne kadar Çanakkale’de kar lastiğine ihtiyaç duymadık, gereksinim doğmadı. Zincirden daha iyi tabii, tedbir ve önlem olarak, ama Çanakkale için gerekliliği tartışılır.”
Paylaş