havadurum

Soba satışlarında yarı yarıya düşüş

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte sıcak bir kış geçirmek için hazırlıklara başlayan vatandaşlar soba, boru, kova gibi ihtiyaçları karşılamak için hırdavatçıların yolunu tuttu.

817
Soba satışlarında doğalgaza geçilmesi ile birlikte yarı yarıya düşüş yaşandığını belirten hırdavatçılar, buna rağmen özellikle köylerden gelen müşterilerin çok olduğunu ve en fazla kuzine ve kovalı sobaya talep olduğunu belirttiler. Soba fiyatları hakkında da bilgi veren hırdavatçılar soba fiyatlarının 100 TL’den başladığını ve 280 TL’ye kadara kalitesine göre değiştiğini belirttiler. Soba satıcılarının azalan satışlarla ilgili görüşleri şu şekilde:
 
 
Ümran Çeneli:
“Kış yaklaştığı için soba satışlarımız hızlandı. Çanakkale büyük şehir olmadığı için köylerde yaşayan vatandaşlar halen soba kullanıyor. Sobalı evlerde yaşayanlar en çok kovalı soba ve kuzine tercih ediyor. Kuzine sobalar en çok yemek, börek, çay yapmak isteyen hanımlar tarafından tercih ediliyor, kovalı sobalar ise kullanımı açısından pratik ve uzun süre ısıyı muhafaza ediyor. Soba fiyatları 100 Liradan başlıyor, 280 liraya kadar çıkıyor.”
 
 
Yusuf Turan:
“İşler hareketlenmeye başladı. Doğalgaza geçilmesi ile birlikte satışlarımız son birkaç yıldır yarı yarıya düştü. Ama yine de sobadan vazgeçemeyenler için ayakta duruyoruz.”
Paylaş