Siyasi parti ve derneklerden alternatif 29 Ekim töreni

455
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda alternatif tören düzenlendi. Cumhuriyetin kuruluşunun 99`uncu yıl dönümünde Millet İttifakının paydaş partileri başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri Atatürk Anıtı`na çelenk sundu. Günün anlam ve önemine ilişkin Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Başkanı Mehmet Emin Şevik, "Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında, çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz. İçinde bulunduğumuz karanlık tabloyu yineleyerek, umut kırmak yerine ulusça kendimize güvenerek, birlik olarak, laik cumhuriyetimizi yeniden kazanmak için, harekete geçme vaktidir" ifadelerine yer verirken CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise "Cumhuriyet, bir günlük bayram değil; her günü bayram kılabilmektir. Çünkü biliyoruz: Cumhuriyet umuttur. Kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet, geleceğe güvenle bakmaktır" dedi.
"Laik cumhuriyetimizi yeniden kazanmak için, harekete geçme vaktidir"
Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Başkanı Mehmet Emin Şevik, "Günümüzde yaşanan sorunların büyüklüğü ne olursa olsun, geleceğe olan inancımızı yitirmeden, ülkemize her koşulda sahip çıkmak zorundayız. Belirsizliklerden arındırılmış, kendi dinamikleri üzerinde işleyen, kalkınmanın süreklilik kazandığı, gelişen, güçlü bir ekonomik yapıya ulaşılması ulusumuzun özlemi haline gelmiştir. Bugün Türkiye olarak, dünyadaki gelişmeler ışığında, geldiğimiz düzeyi değerlendirme, geleceğe dönük planlarımızı gözden geçirme, sorunlarımızı aşarak, ileriye bakma zorunluluğu ile karşı karşıya bulunmaktayız. Cumhuriyetimizin, değiştirilemez nitelikteki temel özellikleri, başta laiklik ilkesi olmak üzere, bizlere yol göstermeyi sürdürecektir. Yüce Atatürk`ün, Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma ışığını, söndürmeden taşıyacak, demokratik ve laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu konudaki en büyük güvencemiz, çağdaşlığı bir yaşam biçimi olarak benimseyen ve aydınlık geleceğimize inanan, Türk milletidir. Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında, çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz. İçinde bulunduğumuz karanlık tabloyu yineleyerek, umut kırmak yerine ulusça kendimize güvenerek, birlik olarak, laik cumhuriyetimizi yeniden kazanmak için, harekete geçme vaktidir" dedi.
"Cumhuriyet umuttur, kimsesizlerin kimsesidir"
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, "Türk lirası her dakika değer kaybetmeye devam ediyor. Yanlış ve bir kişinin keyfine göre belirlenen akıl almaz, izahı olmayan, mantık dışı ekonomi politikaları ile paramız pul oluyor. Enflasyon, üreticimizi ayrı, tüketicimizi ayrı vuruyor. Ülkemizin geldiği halin, vatandaşlarımıza hayatı yaşanmaz hale getiren koşulların, ev ev, sokak sokak farkındayız. Anneanneler, babaanneler pul olmuş emekli maaşlarıyla kendileri geçinemezken; bir de işsiz kalan çocuklarına, torunlarına bakmaya çalışıyor. Hakkı çalınan gencimizden, yurt bulamadığı için üniversite eğitimini bırakıp memleketine dönen öğrencilerimizden, hastane randevusu bulamadığı için muayene olamayan hastalarımıza, yaşlılarımıza kadar; hep beraber içinden geçtiğimiz kara girdabın nelere mal olduğunu çok yakından takip ediyoruz. Hepsini biliyoruz. Çözümü de biliyoruz. Cumhuriyet, bir günlük bayram değil; her günü bayram kılabilmektir. Çünkü biliyoruz: Cumhuriyet umuttur. Kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet, geleceğe güvenle bakmaktır. Az kaldı; Milletimizin iradesiyle, Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandıracağız. Adaleti, liyakati, hakkı, hukuku getireceğiz." ifadelerine yer verdi.
(Damla Yeltekin - Atilla Akın)
Paylaş