Sivrisinekle mücadele sürüyor

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, sivrisinekle mücadele çalışmalarının Şubat ayında başladığını bildirdi. Kavcar “Halkımız sivrisineksiz rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

437
Çanakkale Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, sivrisinekle mücadele kapsamında larva dönemi ilaçlamalarının yapıldığını ifade ederek “Sivrisineğin önüne geçilecek” dedi.
 
Şubat ayında çalışmalara başladıklarını belirten Kavcar şunları söyledi; “Sivrisinekle mücadele çalışmalarına Şubat ayında başladık. Kışlak mücadeleyi yaptık. Yer altında ve kanalizasyonda ilaçlamayı gerçekleştirdik. Şu anda da larva mücadelemiz devam ediyor. Çalışmalarımız kapsamında yağmurun yağmadığı günlerde sulu alanlara ilaç atılıyor. Mahallelerde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Durgun su ortamlarında ilaçlama yapılıyor. Hazirandan sonrada uçkun mücadelesine başlayacağız. Hava sıcaklığına bağlı olarak yapacağız. Hava sıcaklığı artıp sivrisineklerde ortaya çıkınca uçkun mücadelesine de başlayacağız. Şu anda yavruyken, yumurta halindeyken ilaçlama çalışmalarını yapıyoruz.”
Paylaş