Sırp Nesiç’ten inciler

Çanakkale Belediyespor Antrenörü Dragan Nesiç açık konuştu; “Kulüpler oyuncu almak istiyorlar. Belki verecek paraları da var. Ama, oyuncu bulamıyorlar. Başkanın ya da yönetimin transfer yapmalarını istemek biraz zor. Çünkü; kimse buraya gelmek istemiyor”

490
Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi ekiplerinden Çanakkale Belediyespor`un antrenörü Dragan Nesic, Türkiye`de transfer yapmanın oldukça zor olduğunu belirterek, "Kulüpler oyuncu almak istiyorlar, belki verecek paraları da var ama oyuncu bulamıyor" dedi.
Çanakkale Belediyespor, bu hafta deplasmanda oynayacakları İlbank maçının hazırlıklarını Anafartalar Spor Salonu`nda sürdürdü.
Antrenör Dragan Nesic, antrenman sonrası düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta kendi sahalarında yaptıkları VakıfBank maçında çok kötü oynadıklarını, İlbank maçında daha iyi bir oyun sergilemeye çalışacaklarını söyledi.
Transfer konusundaki soruları da yanıtlayan Nesic, Türkiye`de transfer yapmanın oldukça zor olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Başkanın ya da yönetimin transfer yapmalarını istemek biraz zor. Çünkü kimse buraya gelmek istemiyor. Yabancı oyuncu almak Türk oyuncu almaktan daha kolay. Bu Türk sporu için iyi bir şey değil. Çanakkale önemli bir şehir ve ÇanakkaleBelediyespor da önemli bir kulüp. Takımdaki oyunculara saha mantalitesinin ne olduğunu anlatmakta zorluk çekiyorum. Çünkü bu psikoloji ile değil performansla alakalı. Takımda performansla ilgili sıkıntımız var. Şu anda bize yardımcı olabilecek oyuncu piyasada yok. Kimse Çanakkale`ye gelmek istemiyor. Herkes İstanbul`da oynamak istiyor. Maalesef bu Türk sporunun bir eksikliği."
Nesic, bundan dolayı kızgın olduğunu ifade ederek, "Kulüpler oyuncu almak istiyorlar, belki verecek paraları da var ama oyuncu bulamıyor. Hep beraber şu anda var olan takımımızı düşünelim ve konuşalım. Şu andaki hedefimiz her top için savaşmak. Sahada performansımızı artırmak. Bu şekilde ancak takımı kurtarabiliriz" diye konuştu.
Basın sözcüsü Güngör Yıldız, voleybolun futbol gibi olmadığını, oyuncuların genellikle şehre, takıma ve antrenöre göre hareket ettiğini bildirdi.
Oyuncu Vesna Citakovic Djurisic ise 1 ay önce Çanakkale`ye geldiğini anımsatıp, "Belki de 1. ligde oynamaya hazır olmayan kulübe transfer olduğumu düşünüyordum. Ama geldikten sonra bu kadar desteklenen bir takıma iyi yatırımlar yapıldığını görmek çok güzel bir şey. Buraya savaşmak ve takımı kurtarmak için geldim" ifadesini kullandı.
Oyunculardan Funda Bilgi de Çanakkale`de bulunmaktan mutluluk duyduğunu, kısa sürede birçok şeyi değiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Paylaş