havadurum

Simülasyon Merkezi’ne 18 Mart denetimi

Vali Güngör Azim Tuna, vali yardımcıları daire müdürleri ve protokol üyeleri Simülasyon Merkezini gezerek, 18 Mart törenleri öncesi yerinde incelemelerde bulundular.

798
 
Vali Tuna ve beraber Kabatepe Simülasyon Merkezi’ne giden yetkilelere Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdür Vekili İsrafil Erdoğan son durumla ilgili bilgiler verdi. Vali Tuna, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kapatepe Simülasyon Merkezi`nin birkaç günlük işinin kaldığını ve tamamen hizmete girebilecek duruma geldiğini bildirdi. Merkezin mevcut haliyle Türkiye`de bir ilk olduğunu dile getiren Tuna, şunları kaydetti: “Gayet güzel olmuş. Bazı çekimler, savaş sahneleri, daha da geliştirilebilir, standartları yükseltilebilir. Bunun ilk aşama olarak çok güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın memleketimize çok güzel bir katkısı ve hediyesi olmuş oluyor. Bundan sonra Gelibolu Yarımadası`nı ziyarete gelecek vatandaşlarımız için güzel bir ziyaret ve dinlenme mekanı olacak. Memleketimiz için hayırlı olsun. Merkezin 18 Mart törenlerinde açılması planlanıyor”
 
 
Simülasyon Merkeziyle ilgili protokol üyelerine bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdür Vekili İsrafil Erdoğan; “Kabatepe Simülasyon Merkezi’nde, 1915 Çanakkale Savaşı (Deniz, Kara ve hava Muharebeleri),  ziyaretçilere çeşitli Simülasyon ve Sunum Teknikleri ile anlatılması, sergilenmesi ve sunumu ile, ziyaretçilerin günümüz ve geçmiş zaman arasında bir yolculuğa çıkarılması gaye edinilmiştir. Yapılmakta olan Simülasyon Merkezinin kullanım alanı 8.616 m2, 3 tam ve 1 asma kattan meydana gelmekte, 2 katı toprak altında, zemin ve asma katları toprak üzerinde konumlanmaktadır. İçinde 11 adet simülasyon odası, 1 adet konferans salonu, sabit koleksiyon müzesi, kafeterya, idari birimler ve teknik hacimler yer almaktadır. 11 adet Simülasyon odası; Çanakkale Platformu, Nusrat Mayın Gemisi, Ocean Zırhlısı, Seyit Onbaşı, Siper ve Cephe Savaşları, Simülasyon Balon, Çanakkale geçilmez, Hologram Odası , Anı Platformu (2 Adet) ve Modern Türkiye,  mekanlarından oluşmaktadır. Tüm odalarda gösterim süresi 4,5 dakika olarak planlanmıştır.
 
Simülasyon odaları elli kişilik guruplara hizmet edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Odalara girmeden önce yabancı misafirlerimize dil tercihini kendilerinin yapabilecekleri kulaklıklar verilecektir. Ayrıca 3 ve 4 nolu odalarımızda kullanılmak üzere her ziyaretçiye üç boyut gözlüğü verilecektir. Kabatepe Tanıtım Merkezinde 1915 Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları çeşitli simülasyon teknikleri kullanılarak en doğru biçimde ziyaretçilere anlatılacak ve savaşla ilgili bilgilerin gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunacaktır” dedi.
 
Simülasyon Merkezi hizmete girecek
Vali Tuna, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kapatepe Simülasyon Merkezi`nin birkaç günlük işinin kaldığını ve tamamen hizmete girebilecek duruma geldiğini bildirdi. Merkezin mevcut haliyle Türkiye`de bir ilk olduğunu dile getiren Tuna, şunları kaydetti: ``Gayet güzel olmuş. Bazı çekimler, savaş sahneleri, daha da geliştirilebilir, standartları yükseltilebilir. Bunun ilk aşama olarak çok güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın memleketimize çok güzel bir katkısı ve hediyesi olmuş oluyor. Bundan sonra Gelibolu Yarımadası`nı ziyarete gelecek vatandaşlarımız için güzel bir ziyaret ve dinlenme mekanı olacak. Memleketimiz için hayırlı olsun. Merkezin 18 Mart törenlerinde açılması planlanıyor.``
 
Daha sonra Vali Güngör Azim Tuna ve beraberindeki heyet Simülasyon Merkezi’ni inceledi.
 
Paylaş