Şimdi uzaklardasın!

AKP Çanakkale Milletvekili adayları hafta sonu Çanakkale`ye geldiler. Partililerce karşılanan adaylar, burada kısa birer konuşma yaptılar. Öte yandan, 1`inci sıra adayı ve mevcut İstanbul Milletvekili Bülent Turan`ın twitterda Çanakkale için söylediği, “Hüseyin Hocam`a yer açılsın diye uzaklara gittik” ifadesi de tepkiyle karşılandı. Çanakkale`yi `uzak` yapan Turan, İstanbul`da Yayman`a yer açılması için Çanakkale`den aday olduğunu söyledi.

580
 
 
AKP Çanakkale milletvekilleri adayları dün Çanakkale`de partililerle buluştular. İskele Meydanı`nda AKP İl Başkanı Erdener Can ve partiler tarafından karşılanan 1`inci Sıra adayı mevcut İstanbul Millevtekili Bülent Turan, 2`inci Sıra adayı mevcut Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, 3`inci sıra adayı Jülide İskenderoğlu ve 4`üncü sıra adayı Sebahattin Güner, buradan parti binası arkasında bulunan Kilitbahir eski İskelesine kadar yürüdüler. Burada partililere hitap eden AKP milletvekili adayları, 2015 seçimlerinde Çanakkale`de en yüksek oyu alacaklarını, birinci parti olacaklarını ifade ettiler. Ayrıca, iktidar partisi AKP`nin milletvekili adaylarını karşılamaya dönük yapılan organizasyona katılımın ise beklenenden az olduğu görüldü.
 
“Uzaklardayım sayın başkan”
AKP`nin Çanakkale 1`inci sıra milletvekili adayı ve mevcut İstanbul Milletvekili Bülent Turan`ın twitter üzerinden İstanbul/Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile konuşması da olay oldu. Turan, Göksu ile konuşmasında Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman`ı işaret ederek “Hüseyin Hocam`a yer açılsın diye uzaklara gittik” ifadesini kullandı. Buna karşılık Göksu, “Sayın vekilim gönüller bir, baba ocağınıza selamlar” derken, Yayman da konuya dahil olarak “Uzaklarda değil, gönlümüzdesiniz sayın vekilim” sözleri ile karşılık verdi.
 
Çanakkale`yi `uzaklar` yaptı
AKP`nin İstanbul milletvekili olarak TBMM`de `görev` yapan ve 2015 seçimleri için AKP birinci sıra adaylığına getirilen ve kentte `ithal aday` tartışması ile gündeme gelen Bülent Turan`ın İstanbul`daki partililere dönük olarak Çanakkale`den aday olduğunu `uzaklar` olarak nitelendirmesi tepki çekerken, Turan`ın `uzak ve yakın` kavramlarında geçen Çanakkale`nin kime nereye uzak olduğu ise anlaşılamadı.
 
Birilerine yer açılsın diye mi?
Öte yandan aday adaylığı öncesinde televizyon programlarındaki AKP savunuculuğu ile dikkat çeken Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman`a yer açılması için Çanakkale`den aday olduğunu ifade etmesi ise Turan`a yapılan diğer bir eleştiri idi. En fazla 4 milletvekili çıkaracak Çanakkale`de tam 32 aday adayı ile büyük bir ilgi gösterilen AKP`de de bu durum tepkiyle karşılandı. Partinin Çanakkale tasarrufunu 32 adayın ötesinde, İstanbul`da birilerini yer açılması için kullanıldığı ifadesi partide şaşkınlık yarattı.
Paylaş