havadurum

Şimdi kim sorumlu?

Çanakkale-Ezine arasında devam eden yol çalışmalarında gerekli tedbirin alınmadığı yönündeki eleştiriler, geçtiğimiz haftalarda gazetemiz sayfalarında yer almıştı. Yakın bir zamanda tamamlanan, ancak gerekçesi kimse tarafından anlaşılamayan bir nedenle yeniden başlayan Çanakkale-İzmir Karayolu`ndaki çalışmaların tehlikeye davetiye çıkardığı ifade edilmişti. Önceki gün sabaha karşı, İsviçre plakalı bir araç, yol çalışmalarında kullanılan bir araca çarptı. Kazada 71 yaşındaki Aydeniz Akdeniz isimli vatandaş yaşamını yitirdi. Peki şimdi bu kazanın sorumlusu kim?

851
Çanakkale`yi İzmir`e bağlayan tek güzergah olan Çanakkale-Ezine arasındaki D550 karayolu uyarılar, çağrılar karşılık bulmadı. Yakın zamanda tamamlanmasına rağmen, uzunca bir süredir tadilatta olan ve çalışmaları ise bir türlü bitirilemeyen yol sonunda bir can aldı! Daha önce gazetemiz sayfalarında da sık sık dile getirilen eleştiriler, yoldaki çalışmaların neden bitirilmediğine ve ne zaman bitirileceğine yönelik sorular yetkililerden karşılık bulmazken, yol uzun bir süre boyunca Kepez çıkışından itiubaren, bölümler halinde yaklaşık 10 kilometre boyunca Ezine girişine kadar tek şerit halinde hizmet verdi. Ezine girişindeki Sarımsakçı Köprüsü ve Ezine içinde çalışmaları devam eden yolda önceki gün sabaha karşı kaza meydana geldi. Ezine girişinde, otomobilin park halindeki iş makinesine çarpması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi. 71 yaşındaki Aydeniz Akdeniz idaresindeki TG 60007 İsviçre plakalı otomobil, Çanakkale-İzmir karayolu Sarımsakçı Köprüsü yakınlarında devam eden yol çalışmasında kullanılan park halindeki iş makinesine çarptı. Kaza sonrası araç sürücüsü Akdeniz, olay yerinde hayatını kaybetti.
 
Kimseden ses yok!
Çanakkale-İzmir Karayolu üzerinde devam eden yol çalışmaları ile ilgili olarak Çanakkalelilerin ve sürücülerin gösterdikleri tepkilere, özellikle uyarı levhalarının da yeterli olmadığı konusundaki eleştirilere karşı yetkililerden bu güne kadar ses çıkmadı. Yolda hangi amaç ve ihtiyaç doğrultusunda çalışma yapıldığı ya da çalışmaların ne zaman biteceğine dair herhangi bir bilgi verilmezken yetkililer, uyarı levhaları konusunda da sessiz kalmayı tercih etti.
 
Kaza yaşanmaması şans olarak görülüyordu!
Söz konusu yol daha yeni tamamlanmışken, böylesi geniş çaplı bir çalışmaya tekrar neden ihtiyaç duyulduğu konusunda bilgi almak isteyen vatandaşların, “Yeniden ihale mi yapıldı? Kaça mal oldu?” gibi soruları da karşılıksız kaldı. Daha önce birçok yerde uyarı tabelalarının bile bulunmadığına dikkat çeken sürücüler, yeni yapılan ve kullanıma açılan yollarda tekrar çalışma yapılmasına da anlam verememişlerdi. Sürücülerin tehlike saçtığını ileri sürdükleri yolda kaza yaşanmamasının büyük bir şans olduğu daha önce de dile getirilmişti, ancak bu şans, daha fazla sürmedi.
 
Kazada çalışmaların etkisi var mı?
Bilindiği gibi Çanakkale-Ayvacık arasındaki yol çalışmaları, 17-25 Aralık `tarihi yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama` skandalı ve soruşturmasında da yer almıştı. Kalyon inşaat ile birlikte söz konusu soruşturmada ismi geçen yolda yapılan çalışmaların hangi amaçlar doğrultusunda yapıldığı merak edilirken, önceki gün meydana gelen kazada ilgili çalışmaların payının ne olduğu da merak konusu. Kazada hayatını kaybeden araş sürücüsü Aydeniz Akdeniz`in uyarı levhası olmadığı için iş makinesini göremediği ve dolayısıyla da söz konusu kazanın yaşandığı iddia edildi. Konuyla ilgili olarak yetkililerden ayrıntılı, kamuoyunu tatmin edici bir açıklama bekleniyor.
Paylaş