Seyyar sandalye ustası`ndan mobil hizmet

72 yaşında seyyar sandalye tamiri ve telleme işi yapan İbrahim Atıcı koltukları ve sandalyeleri yenileyerek geçimini sağlıyor.

982
Ahşap sandalyenin yerini hiçbir şeyin alamayacağını ifade eden Atıcı, 30 yılı aşkın bir süredir sandalye ustalığına devam ettiğini söyledi. Kendi dükkanını kapattıktan sonra seyyar olarak tamir ve telleme işlerine devam ettiğini ve sipariş üzerine çalıştığını belirten Atıcı: “ Bana cep telefonumdan ulaşıyorlar. Çan`da yaşıyorum. Nereden sipariş alırsam, oraya gidiyorum. Mesleğimi çok seviyorum, son nefesime kadar da yapacağım” dedi.
 
 
Sandalye, koltuk eskiyince hemen kapı dışarı ediliyor. Ya da eskiciye veriliyor”
Yeni neslin tamirat işlerine ve ustalığa pek meraklı olmadığını belirten İbrahim Atıcı: “Ustalıklar birer birer ölüyor, artık kıymet bilinmiyor. Sandalye, koltuk eskiyince hemen kapı dışarı ediliyor. Ya da eskiciye veriliyor. Eskiden ağaçtan ve sıfırdan sandalye yapardım, en sağlam sandalye ağaçtan olandır. Ağacın yerini hiçbirşey tutamaz. Bütün yapı malzemeleri zaman içinde eskir. Çelik paslanır, plastik kırılır, ama ahşabın özelliği bakımı yapılabilen ve tamir edilip, yenilenebilen bir malzeme olmasıdır” diye konuştu. Gezici olarak çalışmaya devam eden Atıcı: “Bu aralar sandalye tamirinden ziyade telleme işleri ile ilgili sipariş alıyorum. Aslında neler neler yaparım da, makinem ve dükkanım yok. Bazen cafe ve işletmelerden sipariş alıyorum, şu an sallanan koltuklara telleme işlemi yapıyorum, telleme işlemi sallanmayı önler” dedi. Taktığı her telde, çaktığı her çivide ahşaba olan sevgisini dile getiren Atıcı siparişlere yetişmekte ise zorlandığını söyledi.
Paylaş