havadurum

Sergiye yoğun ilgi...

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivinde “Kentte Mustafa Kemal Atatürk” sergisi ilk gün buluşması gerçekleştirildi.

400
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’ye gelişinin 100. yıldönümüne denk gelen sergi ilk gün buluşması Kent Müzesi Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonu’nda düzenlendi. Sergi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri görevli olarak ve Cumhuriyet döneminden sonra kente gelişlerini içeren iki bölümden oluştu. Serginin ilk gün buluşmasına katılan konuklar, Mustafa Kemal’in askeri kimliğinin yanı sıra, kentteki izlerini hakkında da bilgi sahibi oldu.
 
Sergide bir konuşma yapan Kent Müzesi koordinatörü Cevat İnce, Çanakkale’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişinin 100. yılını kutlayan ender kentlerden biri olduğuna değindi. İnce, sergi için bilgilerini ve belgelerini paylaşarak destek verenlere teşekkür etti. ‘Kentte Mustafa Kemal Atatürk’ isimli süreli sergi, 09 Mart 2012 tarihine kadar Pazartesi günleri hariç her gün 09.00- 17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık kalacak.
 
Sergiye paralel olarak düzenlenen Çarşamba etkinliklerinde 11 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 18.00’da Kent Müzesinin konuğu “Çanakkale’de Mustafa Kemal I” konferans konusu ile Mithat Atabay olacak.
Paylaş