havadurum

Seramiklerle "Çanakkale'den Troya'ya"

1635

 Çanakkale Seramiğine yeniden hayat kazandıran Seramik Ustası İsmail Bütün, ‘Çanakkale’den Troya’ya’ isimli sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıktı. 7 yıldır Çanakkale Seramiği Anı ve Eşya Üretim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren İsmail Bütün, çalışmalarını 8 kursiyeri ile birlikte devam ettiriyor. 2018 Troya Yılı nedeniyle çalışmalarına hız kazandıran Bütün ve ekibi, eserlerini Çanakkale Seramik Müzesinde sergiliyoır. Bütün, gazetemiz Çanakkale OLAY’a sergi hakkında bilgilendirmede bulundu. Bütün, ‘Çanakkale’den Troya’ya’ isimli sergi için yaptıkları çalışmaların yaklaşık olarak 2,5 ay sürdüğünü söyledi. Bu süre içinde çalışmalarına hiç aralık vermediklerini ifade eden Bütün, Çanakkale Belediyesinin desteğinin büyük olduğunu dile getirdi.

 
“Bu serginin ortaya çıkmasına Çanakkale Belediyesinin çok büyük desteği var”
Sergiyi 2018 Troya Yılı için açtıklarını söyleyen Bütün; “Biz, 5’inci dönem kursunu yarılamıştık. Ben de bu yılın 2018 Troya Yılı olduğu için kendi kendime araştırma içine girdim. Baktık ki elimizden güzel bir şeyler gelecek. Kursiyerlerimizden Derya Çeker’e ‘Arkadaşlarla aranızda konuşun, böyle bir işe girişsek nasıl olur?’ diyerek onların fikirlerini aldım. Arkadaşlarımızın hepsi bu projeye destek verdiler, kabul ettiler. Biz de tam 8 kursiyerle birlikte ‘Çanakkale’den Troya’ya Seramik Yorumu’ isimli sergi için hazırlıklara başladık. Çalışmalarımız yaklaşık olarak 2,5 ay sürdü. Bu süre içinde çok güzel, azimli ve kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu sergide bulunan eserler, Çanakkale Seramiği Anı ve Eşya Üretim Merkezinde yapılıyor. Tabi çalışma yaptığımız zaman herhangi bir aksamaya izin vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu serginin ortaya çıkmasına Çanakkale Belediyesinin çok büyük desteği var. 
 
“Sadece İsmail Usta değil, bir sürü İsmail Ustalar olsun”
Sergi hakkında detaylı bilgi veren Seramik Ustası Bütün; “Biz bu sergiyi ortaya çıkardığımızda her parçasını Çanakkale Belediyesinin ilgili makamına teslim etme kararı aldık. Böylelikle bir belediyenin seramikleri olacak. Bu seramikler umarım yeni yapılan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasında da sergilenir. Serginin ilk açılışında çok kalabalık bir kitle vardı. İnsanlar sergiye çok güzel ilgi gösterdiler. Bu çalışmada bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Benim seramik bilgim babadan kalma. Benim icra ettiğim meslek, Çanakkale Seramiğini yeniden kazandırmak adına güzel bir örnek. 2011 yılında Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın bana sahip çıkması ve böyle bir görevin başına getirmesi Çanakkale Seramiğinin doğuşunun temelini attı. Biz, bu süreçte çok çalıştık, çok güzel şeyler yapma gayret gösterdik. Yani bu iş ile uğraşan yalnız bir İsmail Usta değil, bir sürü İsmail Ustalar ortaya çıksın” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş