havadurum

Şehitlikleri Çanakkaleli öğrenciler de gezecek...

Çanakkale Savaşları`nın 97`nci yıl dönümü dolayısıyla valiliğin düzenlediği ‘97`nci yılda 9 bin 700 öğrencinin şehitlik ziyareti’ projesi çerçevesinde 167 öğrenci, şehitlik ziyareti için iskeleden Tarihi Gelibolu Yarımadası`na uğurlandı.

308
 
Vali Güngör Azim Tuna, iskelede düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında, şu ana kadar birkaç bin öğrencinin şehitliklere ziyaretinin gerçekleştirildiğini söyledi. Bu kapsamda bugün de 167 öğrencinin şehitlik ziyaretinin kaymakamlıklar ve belediyelerin işbirliğiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Tuna, öğrencilerin arasında şehitliklere ilk kez gidecek olanların bulunduğunu kaydetti.
 
Tuna, öğrencilerden bazılarının ise daha önce şehitlik ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Ama ne kadar gitsek azdır. Onlara, Çanakkale ruhunu anlatmak, dedelerinin yaşadığı olayları, yaptıkları fedakarlıkları orada anlatmak, göstermek ve onların huzurunda saygıyla eğilmelerini düşünmelerini sağlamayı kazandırabiliyorsak, millet olarak geleceğimizi iyi inşa etme noktasında çok olumlu bir hizmet yapmış olacağımızı düşünüyorum. Bu faaliyetlerimiz 2015`e doğru daha da artacak. Belki Çanakkale`den dışarıya da çocuklarımızı göndereceğiz, ama Türkiye`nin değişik bölgelerinden buraya yüz binler, milyonlar akmaya devam edecek. Yarımadayı daha da güzelleştireceğiz. Orada insanların ihtiyaçlarını karşılayabileceği birtakım tesislerden tutun da yollar, ziyaret mekanları ve müzeler oluşturmak anlamında da önemli şeyler yapılacağını düşünüyorum.”
 
İskelede toplanan öğrenciler, daha sonra GESTAŞ A.Ş`ye ait arabalı vapur ile şehitlikleri ziyaret etmek üzere Tarihi Gelibolu Yarımadası`na doğru yola çıktı.
 
Paylaş