havadurum

Şehit Polis Ergin toprağa verildi

473
Mardin`in Derik ilçesinde, bir akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı ve bu kazada kazazedelere yardım eden görevliler ile vatandaşlara arkadan gelen başka bir tır çarptı. Can pazarının yaşandığı Derik`te yaşamını yitiren polis memurlarından biri de Ezineli Yahya Ergin... 
 
Valilik açıklama yaptı 
Çanakkale Valiliği, dün sabah saatlerinde açıklamada bulunarak, Şehit Polis Memuru Yahya Ergin`in Ezine`de toprağa verileceğini duyurdu. Polis Memuru Yahya Ergin`in cenazesi, dün Ezine`nin Arasanlı Köyü Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Arasanlı Köyü kabristanlığına defnedildi. 

Şehit Polis Yahya Ergin toprağa verildi 
Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şube`de görev yapan, Ezine ilçesine bağlı Arasanlı köyü muhtarı Ersin Ergin`in kardeşi Yahya Ergin askeri kargo uçağı ile Çanakkale`ye, ardından da cenaze namazı için memleketi Ezine`ye getirildi. Arasanlı köyünde kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Yahya Ergin`in naaşı köy mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile çok sayıda vatandaş katıldı.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş