Şehit Astsubay'a vefa

2461

Gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, İl Genel Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Çanakkale Merkez Başkanı Ali Uyanık STK Temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı. 

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, "Kepez, küçücük bir köydü. Sonra 1992 yılında Kepez, belde oldu. Ve hızla büyüdü. Şimdi Türkiye`nin en büyük beldesi konumunda. Biz de belediye olarak, hizmetleri vatandaşa en yakın yerlerde en uygun yöntemle hizmet ulaştırma anlayışında oldu. Ve mahallemize bir hizmet binası yaptık. Bu alanın adını da vefa borcu olarak, bir kahramanın adı Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar`ın adını verdik" dedi.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kepez`in kuruluş adı aslında Hamidiye`dir. Bu mahallemizde Kepez`in kuruluş adını taşıması gibi anlamlı bir isme sahiptir. Sayın Vali Yardımcım, çocukluğumun ilk yıllarında Kepez`de evlerde elektrik yoktu, evlerde su yoktu. Kepez, küçücük bir köydü. Sonra 1992 yılında Kepez, belde oldu. Ve hızla büyüdü. Şimdi Türkiye`nin en büyük beldesi konumunda. Bugün itibari ile 19 bin 300 su abonesiyle yaklaşık 40 bin kişinin üzerinde bir nüfusa ulaşmıştır. İçinde bulunduğumuz Hamidiye Mahallesi, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesini de kapsıyor. Ve Çanakkale`mizin birçok ilçesinden de daha büyük bir mahalle. Mahallemiz her gün büyümeye devam ediyor. Mahallemize yeni taşınan hemşerilerimiz, su abonesi olmak için merkeze, Kepez merkeze gidiyor orada belediyemizin hizmet binasından su abonesi oluyor. Tabi durum böyle olunca belediye, hizmetleri vatandaşa en yakın yerlerde en uygun yöntemle hizmet ulaştırma anlayışında oldu. Ve mahallemize bir hizmet binası yaptık. Bu alanın adını da vefa borcu olarak, Kurtuluş Savaşı`ndan zaferle çıkan Cumhuriyetimizin kurulmasında temel taşlardan biri olan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bir mensubunun, bir kahramanın adı Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar`ın adını verdik. İnşaat aşamasında hemen hemen her gün buraya geldi. Hani bazı işler vardır, buraya yakışmış diyorsunuz. Ve her gün buraya geldiğimde bu ismin buraya çok yakıştığını gördüm. Yeni hizmet binamızın Hamidiye Mahallesi`ne, Kepezli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini aktardı. 
Belediye Başkanı Birol Arslan`ın konuşmasının ardından alana adı verilen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar`ın eşi Seçil yanar da bir konuşma yaptı. Seçil Yanar, alana şehit eşinin adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. 
CHP Milletvekili Özgür Ceylan, "Kepez Belediyemizde çalışanlarımıza, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Teşekkür etme sebeplerimden 1`incisi pandemi şartlarında halkımızın nefes alacağı bir yer yaratmak gerçekten çok önemliydi. Böyle alanların Kepezli kardeşlerimize, Hamidiye Mahallesinde oturan vatandaşlarımıza sunulması gerçekten çok anlamlı ve değerli. Bunun için Kepez Belediyesi`ne teşekkür ediyorum. İkinci teşekkür etme sebebim ise, bu parka şehidimizin adının verilmesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum kendi adıma" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek açılışta bir konuşma yaptı. Erkek konuşmasında böyle bir açılışta bulunmaktan onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Muharrem Erkek, sözlerine herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başladı ve daha sonra bu açılışta emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı. 
(Ezgi Çetin)
 
Paylaş