havadurum

Sebze meyveye zam yolda

Çanakkale’de etkili olan soğuk hava Cuma Pazarı’nı olumsuz etkilerken esnaf fiyatların dondan sonra zamlanacağını söyledi.

620
Pazar yerinde satış yapan vatandaşlar ve esnaflar da havanın soğuk olması sebebiyle zor anlar yaşarken ve pazarda durgunluk dikkati çekerken esnaf dondan sonra zam geleceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde bazı sebze ve meyve fiyatlarına zam geleceğini düşünen esnafların görüşleri şu şekilde:
 
 
Cahit Armağan
“Kış sebzeleri henüz zamlanmadı. Don olunca sebze ve meyvelerin çoğu zayi oluyor. Şu anda fiyatlar ucuz bile sayılır. Pazar boş, çünkü vatandaşların çoğu alışveriş için marketleri tercih ediyor. Marketler hem sıcak, hem de ödeme kolaylığı var. Herkes kredi kartı kullanıyor.”
 
 
Yeşil İzmiroğlu
“Pazar fiyatları dışarıya göre normal ama, vatandaşın alım gücü belli. Bir kilo alamazsa, yarım kilo alıyor. Herkes kendi bütçesine göre ayarlıyor. Seçip alıyor.”
 
 
Hasan Zorlu
“Biz üreticiyiz, köylüyüz. Ne kadar emek verildiğini bildiğimiz için bize çok fazla gelmiyor fiyatlar. Çanakkale Cuma Pazarı’na köylüler daha çok giysi için geliyorlar.”
Paylaş