Sebze, meyveye zam

Havaların soğumaya başlaması ve yağışlar sebze ve meyve fiyatlarına yansıdı.

612
 
Son günlerde yaşanan soğuk hava nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarının arttığını söyleyen Cumpa esnafı soğuk hava ve yağmur nedeniyle ürünlerde azalma olduğunu ve bunun da yavaş yavaş fiyatları artırdığını belirtti. Taze fasulye ve börülce gibi sebzelerin son mahsullerinin satıldığı pazarda patlıcan ve yeşillik grubunda fiyat artışı yaşanırken asıl zammın ise Ekim ayında geleceği söylendi. Pazar tezgahlarını süsleyen sebzelerin havaların soğumasıyla birlikte zamlandığını belirten esnafların görüşleri şu şekilde:
 
 
Yalçın Demirdöven: “Yağmurlar başladı. Bamya ve börülcenin sonu, on beş güne kadar bu iki çeşit tezgahlarda bulunmaz. Havaların soğuması nedeniyle patlıcan ve taze fasulye zamlandı. Üniversite öğrencileri kente yeni yeni geliyor. Tam yerleşmedikleri için pazar çok hareketli değil. Bir de zaten sabit pazarın üç gün kurulması satışları etkiliyor. Bu yüzden biz üreticiler ve satıcılar da çoğu zaman zararına satıyoruz.”
 
 
Halil Katırcıoğlu: “Ekim ayının ortası gibi sebze ve meyveye zam gelir. Bazı sebzeler yavaş yavaş zamlanmaya başladı. Patlıcan, taze fasulye’nin sonu geldi. Yakında barbunya zamlanır. Limon ve narenciye fiyatı düşer.”
Paylaş