havadurum

SBS şampiyonlarından Başkan Şahin`e ziyaret

Bu yıl gerçekleştirilen ve liselere giriş sınavı olarak bilinen SBS sınavında ülke çapında dereceye giren Ayvacık Ümmühan Hatun İlköğretim Okulu Öğrencileri Ayşe Özge Akman, Gaye Nur Çetin ve Veli Çömlek ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Serbes ve Okul Müdürü Recai Karagöz, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’i makamında ziyaret ettiler.

1169
 
SBS sınavında ülke çapında dereceye giren Ayvacık Ümmühan Hatun İlköğretim Okulu Öğrencileri Ayşe Özge Akman, Gaye Nur Çetin ve Veli Çömlek başarılı olmak için düzenli bir çalışma gerektiğini, okul ve sınav temposunu aynı seviyede yürütmenin başarıya büyük etkisinin olduğunu belirterek; Ayvacık’tan sınavlara girerek ilçenin ve ilin ismini ülke çapında temsil etmekten gurur duyduklarını ifade ettiler. Ümmühan Hatun İlköğretim Okulu Müdürü Recai Karagöz ise, “Bakanlığımızın bizlere gönderdiği ve uygulamamız gerektiği müfredattan hiçbir eksiğimiz olmadan derslerimizi başarılı bir şekilde tamamlıyoruz. Öğrencilerimizin derslerde sınavlara yönelik olarak pratik bilgiler kazanmasını sağlıyoruz. Ayşe Özge Akman kızımız kendine yöneltilen yüz sorunun tamamını doğru cevaplayarak ülke genelinde altmış, Çanakkale’de il birincisi olmuştur. Gaye Nur Çetin kızımız 90 net yaparak ülke genelinde ilk yüze girmiştir. Veli Çömlek isimli öğrencimiz 96 net yaparak çanakkale’de ilk yirmiye ülke genelinde dereceye girmişlerdir. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Ünal Şahin’e okullarımıza ve öğrencilerimize katkılarından, verdiği yüksek emeklerinden dolayı şahsım ve okulum adına teşekkür ederim.” dedi.
 
 
Şahin, SBS şampiyonlarını tebrik etti
Öğrencilere ve öğretmenlerine ilçeye katkılarından dolayı teşekkür ederek söze başlayan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin; “İlçemizi sınavlarda kazandıkları başarılarla temsil eden öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gelecek yaşamlarında kendilerine başarılar diliyorum. Çocuklarımızın bu tür başarılar elde etmesi bizleri mutlu ediyor. Elimizdeki imkanlarla katkılar yaptığımı ve yapmaya devam edeceğimiz okullarımızdan güzel haberlerin gelmesi bizleri umutlandırıyor, yolumuzun doğru olduğunu bize kanıtlıyor. Ayvacık hinterlandı geniş bir ilçe olmasına rağmen merkez belediyesi olarak imkanları gelir düzeyi sınırlı az bir ilçeyiz. İmkanlarımız sınırlı, araç parkımızda araç sayımız az. Bunlara rağmen imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek çeşitli kurumlarla paylaşıyoruz. Bunlara rağmen ilçemize yeni okullarımız açılıyor, başarılar sağlıyorlar. İlçemize eğitim, spor, sanat anlamında yaptığımız tüm yatırımlarla çocuklarımız ilimiz genelinde, bölge genelinde hem ilçemizi hemde Çanakkale’yi gururla temsil ediyorlar. İlçemize yapılan spor salonlarında çalışmalar yapan çocuklarımızdan üç kızımız basketbol milli takımı alt yapısına gittiler. Yine geçtiğimiz yıllarda suni çim haline getirdiğimiz stadyumda çalışmalar yapan gençlerimiz milli takımlara ve büyük takımların altyapılarına gidiyorlar. Çocuklarımızın eğitim, sanat, spor alanında dereceler kazanmasını sağlayan tüm eğitmenlerimize, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Öğrencilere ve kendilerini yetiştiren öğretmenlere hediyeler takdim edilmesiyle son bulan ziyarette Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’in mutluluğu ve yaşadığı haklı gurur gözlerden kaçmadı.
 
Paylaş