Sayılmayan gol Mahkemelik

1053
Fenerbahçeli Hukukçular Derneği, Fenerbahçe - Konyaspor maçının hakemi Ali Şansalan, VAR hakemi Koray Gençerler ve AVAR hakemi Zorbay Küçük hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Tartışmalar büyüyor
Hakem otoriteleri ve yorumcular da pozisyonla ilgili farklı görüşler bildirdi. Tümer Metin ve Ali Gültiken, kurala göre yorumlanacaksa elle oynama kararının doğru olduğunu ifade etti.

`Pozisyon gri bile değil`
Tuncay Şanlı, kararın devam yönünde olması gerektiğini ifade ederken, Ahmet Çakar "VAR hakemi ve maçın hakemi eli nasıl gördüler çok merak ediyorum. Hani VAR gri pozisyonlara karışmazdı. Bu pozisyon gri bile değil... Elle oynamak açık olmalı." dedi.
Eski hakem Deniz Çoban: `Şampiyonlar Ligi`nde bu kadar tartışmalı pozisyonda VAR, devreye girmez.` ifadelerini kullandı.

`VAR`lık konu yok`
Hürriyet yazarı Tahir Kum, "VAR`ın varlık gerekçesi; açık ve net hataları yani skandalları önlemek içindir... Yani böyle "bana göre sana göre "pozisyonlar için değil. Bunca zaman, onlarca yorumcu, onlarca açıdan bakıp hâlâ Valencia`nın pozisyonuyla ilgili ortak bir kararda buluşamamışsa anlayın ki o pozisyon VAR`lık bir pozisyon değildir!" şeklinde görüş bildirdi.
(Haber Merkezi)
Paylaş