havadurum

Sardalye 15 lirayı gördü

Havaların rüzgarlı olması, Çanakkale`de balıkt çeşitliliğini azaltırken fiyatların da yükselmesine neden oldu. Geçtiğimiz hafta sonu sardalye 15 lirayı görürken, dün itibariyle fiyatları 7-10 liraya kadar geriledi.

729
 
Av yasağı ve hava şartlarının kötü olması nedeni ile balık halinde hem çeşitlilik azaldı hem de fiyatlar yükseldi. Özellikle Çanakkale`de en çok bulunan balık olan ve fiyatı her zaman her bütçeye uygun olarak bilinen Sardalye hafta sonu 15 lirayı gördü. Çanakkale`de hafta sonu balık keyfi yapmak isteyen çanakkaleliler, 7-8 lira olarak bekledikleri sardalye fiyatının 15 lira olması üzerine şaşkınlıklarını gizleyemediler.
 
Metin Gürsoy (Yosun Deniz Ürünleri): Hava değişimleri nedeni ile balık bulmak zorlaşıyor. Havaların kötü olması nedeni ile balığın az bulunması fiyatların yükselmesine neden oluyor. Bugün örneğin hafta sonuna göre balık daha çok bu nedenle 7-10 lira arasında fiyşatlar değişiyor.
 
Engin Tunç (Enrgin Balıkçılık): Sardalye fiyatlarının yükselip alçalması tamamen balık bolluğ ile alakalıdır. Örneğin cumartesi günü Çanakkale balık haline sadace 15 kasa sardalye geldi. Yani hiç gelmedi de diyebiliriz. Hal böyle olunca balık 15 liradan alıcı buldu. Dün ve bugün balığın bol olması fiyatların biraz daha düşmesine neden oluyor.
 
Paylaş