"Şansla 1 puan aldık'

1773

  Ezinespor`un çalıştırıcısı Fadıl Kurt deplasmanda Kepezspor`la oynadıkları mücadeleyi büyüteç altına aldı. Kurt hocanın görüş ve değerlendirmeleri şöyle; " Kepezspor maçından  şansın yardımı ile 1 puan aldık.  Her ne kadar iki deplasman maçından (Bozcadaspor – Kepezspor ) 4 puan almak kazanç gibi görünsede, klasmanda üst sıralara çıkma mücadelemizde 2 puanı kaybettik. Kepezspor maçını kazanmalıydık, ancak özellikle maçın ikinci yarısında oynadığımız futbol, takım olarak sezon boyunca oynadığımız en kötü futboldu diyebilirim. Bazı oyuncularımızın disiplinsiz ve sorumsuzca oynaması, takımımıza zor anlar yaşattı. Dört kişinin mücadelesi ile maça tutunmaya çalıştık. Farklı yenilmediysek, bu dört arkadaşımızın çabası ve Kepezsporlu oyuncuların beceriksizliğindendir.   Oyuncularımız şunu çok iyi bilmedirler ki, hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hiç kimse kendini Ezinesporun üstünde görmemeli. Hiç bir iddiamız olmasa da herkes disiplin ve sorumluluk bilinci içinde kalan maçları oynamalı. Bu güne kadar tüm futbolcularımızın emeklerini hep takdir ettik. Büyük işler başardılar. Ancak, sırf ligin sonu yaklaştı, iddiamız yok diye, ortaya çıkan disiplinsizliğe ve sorumsuzluğa taviz veremeyiz. Yönetimimizle konuşup, gerekli tedbirleri alacağız.

Maça gelince ; Kepezspor kesinlikle bulunduğu yeri hakeden bir ekip değil. Oldukça dengeli ve etkili oyuncuları olan bir takım.  O yüzden çok çekişmeli, gol pozisyonunun bol olduğu, ancak her iki takımın da pozisyonları cömertçe harcadığı bir maçtı.. Rakibimizin daha net gol pozisyonları vardı, üstelik bir de penaltı kaçırdılar. Maçın ilk yarısını 1-0 önde kapatan taraf bizdik. Skor avantajı ile ikinci yarıda futbol adına daha olumlu şeyler yapmak istiyorduk. Ancak, devre arasında soyunma odasında konuştuğumuz şeylerin aksi bir tablo ile karşılaştık. Oyun disiplinini ihlal eden, sorumsuzca davranan oyuncularımız ortaya çıktı. Bu sebepten dolayı ikinci yarının ilk 30 dakikalık bölümünde kalemizde 1 gol gördük, 4-5 gol yemekten de Kepezsporlu oyuncuların beceriksizliği, direkler ve şansımız sayesinde kurtulduk. Oyuncu değişiklikleri ile duruma müdahale etmeye çalıştık. Son 15 dakikalık bölümde maçı yeniden dengeledik. Müsabakayı kazanacak pozisyonları da yakaladık, ama değerlendiremedik. Maçı kazansaydık bu adaletli bir sonuç olmazdı. Çünkü, bu maçta galibiyeti hak eden taraf Kepezspor`du. Neticede maç berabare bitti. Bu sonuçla, takım olarak sezonun ilk beraberliğini aldık.
Bir parağrafta maçın hakemi Doğukan Çelik ve triosu hakkında açmak isterim. Bu hakem arkadaşımızı genellikle yan hakem olarak maçlarımızda görürdük. İlk yarının sonunda oynadığımız Bayramiçspor maçında orta hakem olarak görev yapmıştı. O günkü yönetimini çok başarılı bulmuştum ve İl Hakem Kurulu Başakanımız Tahsin Uçkaç`a da bahsetmiştim. Bugünkü maçımızı yönetti ve yine başarılıydı. Aleyhimize bir penaltı vermesine rağmen, pozisyonlara yakındı. kararlarından emindi ve kuralları uygulama konusunda azami dikkati gösterdi. Ben bu hakemin  maç yönettikçe çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. İnşallah iyi bir yerlere gelir. Yönetimlerinden dolayı hakem triosunu tebrik ediyorum. "
Şenol Güven
Paylaş