havadurum

Sanem`in büyük başarısı

Genç Paylaşım Dergisi`nin şiir ve öykü yarışmasına katılan Çanakkaleli Sanem Yılmaz, 7-14 yaş kategorisinde öykü dalında birinci oldu.

447
Final Dergisi Dershaneleri`nin, sınavlara hazırlanan gençler için yayınladığı Genç Paylaşım Dergisi`nin bu yıl 5.’sini düzenlediği şiir ve öykü yarışması sonuçlandı. Yapılan titiz bir ön elemeden sonra toplanan jüri, ilk elemeyi geçen yaklaşık bin 300 eseri; “Türkçe`nin doğru ve yerinde kullanımı", "Özgünlük, yoğunluk ve kurgu gücü", "Karakter oluşturma", "İfade gücü ve etkileyicilik" ile "Yazım- noktalamaya uygunluk" açısından inceledi. İlyas Örskaya, Hıdır Toraman, Serhat Kabaklı, Murat Cengiz ve Mehmet Karataş`tan oluşan jüri üyeleri her dalda ilk üçe giren ve mansiyon kazanan eserleri belirledi. Türkiye genelinden yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı yarışmada dereceye girenler 27 bin TL para ödülü ile eserlerinin yer aldığı `İlk Kitap`lannı Final`in çeşitli şubelerinde yapılan törenlerde aldı.
 
 
Sanem başarısını kutladı
Yarışmaya katılan ve 7-14 yaş kategorisinde öykü dalında birinciliği elde eden Sanem Yılmaz için Çanakkale Final Dergisi Dershanesi’nde ödül töreni düzenledi. Birincilik ile ödüllendirilen Sanem Yılmaz’ı, annesi ile babası Zeynep ve Selahattin Yılmaz, kardeşi Sinem Yılmaz da yalnız bırakmadı Final Dergisi Dershanesi Kurucusu Adnan Yılmaz, Dershane Müdürü Harun Bozkurt, Sanem Yılmaz’ın Türkçe Öğretmeni Başak Güner ve dershane öğretmenlerinin katıldığı törende başarısı kutlayan Sanem Yılmaz’a Genç Paylaşım Dergisi tarafından gönderilen plaket ve öyküsünün basıldığı kitap ile birlikte 3000 TL’lik para ödülü takdim edildi.
 
Törende bir konuşma yapan Final Dergisi Dershanesi Kurucusu Adnan Yılmaz, başarıya layık görülen Sanem Yılmaz’ı tebrik etti. Öykü dalında birinci olan Sanem Yılmaz ise yarışmada dereceye girdiği için mutlu olduğunu belirterek; “Yazmayı çok seviyorum. Yazarak duygularımı daha rahat ifade ediyorum. Ödüle layık görüldüğüm için mutluyum” dedi.
 
Törende söz alan Selahattin Yılmaz ise; kızı Sanem Yılmaz’ın elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından tören pasta kesimiyle sona erdi.
Paylaş