havadurum

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Bilişim Vadisi’nde Dünya Standartlar Günü’nü Kutladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde düzenlenen "Dünya Standartlar Günü’nü çalıştayında Dünya Standartlar Günü’nü kutladı.

934

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde düzenlenen "Dünya Standartlar Günü Uluslararası Genç Profesyoneller Çalıştayı’na katıldı. Bakan Kacır, Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) ülkenin en büyük test ve kalite hizmet ağına sahip olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde hizmete açacağımız TSE Kalite Kampüsü'müzle TSE'nin gücüne güç katacağız. Burada donatılacak son teknoloji laboratuvarlarımızda, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu testlerin hepsi ülkemizde yapılabilecek." dedi.

Dünya Standartlar Günü'nün, küresel düzeyde işbirliği, kalite güvencesi ve uyumun temel taşları olduğunu belirten Bakan Kacır, standartların ticaret ve endüstrinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve aynı zamanda insan hayatının her alanında daha güvenli bir geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.

Bakan Kacır, her yıl 14 Ekim'de kutlanan Dünya Standartlar Günü'nün, standartların öneminin anlaşılmasına ve standardizasyon bilincinin ülkede ve küresel düzeyde artmasına katkı sağladığını ifade ederek, "Bu sene düzenlediğimiz Dünya Standartlar Günü programının odak noktasında 'Türkiye Yüzyılı'nın mimarları gençlerimiz bulunuyor." dedi.

Gençlerin uluslararası standardizasyon kuruluşlarını tanımalarını ve bu kuruluşların çalışmalarına katılımını teşvik etmeyi amaçlayan çalıştayla ilgili olarak Bakan Kacır, gençleri standardizasyon süreçlerinde daha aktif olmaları konusunda cesaretlendireceklerini ifade etti.

(AA)

Paylaş