havadurum

Sanat çevrelerinin ilgisi Çanakkale üzerinde...

Çanakkale Belediyesi gerek aylık kültürel etkinlikleriyle gerek yarım asırdır devam eden Uluslararası Troia Festivaliyle gerekse kentte var olan etkinliklere verdiği destek ile Çanakkale’yi sanat ile anılan bir kent haline getirdi.

836
Çanakkale; tarihinde yatan kahramanların, topraklarında yetiştirdiği sanatçıların, tüm dünya sanatına ilham olan mitolojisinin hakkını veriyor. Çanakkale de halk ile buluşturulan özellikle de son yıllarda etkisini daha fazla gösteren konserler, resitaller, tiyatrolar, sergiler, söyleşiler ve şiir dinletileri ulusal basın tarafından da yakından takip ediliyor.
 
Milliyet Sanat Dergisi 2013 yılının ilk sayısında ‘Savaşların Kentinde Sanatın Galibiyeti’ başlığıyla Çanakkale’de yaşanan kültürel etkinlikleri konu aldı. Çanakkale Belediyesi’nin dikkatleri çeken ve Milliyet Sanat’ta da özellikle belirtilen bir özelliği ise; sanatı toplum ile buluştururken belli bir kesime değil, olması gerektiği gibi, yaşlısından çocuğuna, engellisine kadar toplumun her kesimini içine alması ve insanların üreterek veya izleyerek sanata dahil olmaları için imkan ve ortam oluşturması konusunda yaratığı performans olarak göze çarpıyor. Çanakkale Belediyesi 2013 yılında da bu alanda önemli çalışmalar için hazırlıklarını sürdürüyor.
Paylaş