"Şampiyonu biz belirledik"

1540

 Ezinespor`un Süper Amatör Lig`in 21. haftasında Yenicespor`u 3-2 mağlup etmesinin ardından müsabakayla ilgili durum değerlendirmesi yapan Antrenör Fadıl Kurt şöyle konuştu; "Öncelikle kazandığımız için mutluyuz, futbolcularımı yürekten kutluyorum. `Taraftarlarımıza ve camiamıza önemli bir galibiyet hediye ettik`  diye düşünüyorum. Son iki haftada şampiyonluk yarışı veren iki takımla zorlu maçlar oynadık. Önce lider Bigaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldık, ardından da kendi sahamızda lig ikincisi Yenicesporu 3-2 yenerek bitime bir hafta kala Süper Amatör Lig`in şampiyonunu belirleyen takım olduk. Yenicespor, hiç tartışmasız bu ligin en çok dikkat çeken takımı. Özellikle ligin ikinci yarısında ortaya koydukları performans ile şampiyonluk yarışını kovalayan takım oldular. Takdiri fazlası ile hak eden bir kulüp. Bizim için prestij ve ligi üst sıralarda bitirme mücadelesi, Yenicespor adına şampiyonluk yarışında `Tamam ya da Devam` maçıydı. O yüzden `Çok zorlu bir maç oldu` diyebilirim. Başlangıcından bitimine kadar saha içerisinde her iki takım da maçı kazanma adına müthiş bir mücadele ortaya koydular. Genç oyunculardan kurulu takımımız, şampiyonluk uğraşı veren rakibimiz karşısında onurlu bir mücadele örneği gösterdi, Öne geçtiğimiz maçı, önde bitirmeyi başardık ve haklı bir galibiyet aldık. Ligin ilk yarısında da rakibimizi aynı skorla 3-2 yenmiştik. Aldığımız üç puan ile ligi üst sıralarda bitirme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk.

Ezinespor olarak ilk kez mücadele ettiğimiz Süper Amatör Lig`de heyecan ile takip edilen bir takım olmayı başardığımızı düşünüyorum. Özellikle şampiyonluk mücadelesi veren takımlar ile oynadığımız maçlar, sonuçları itibarı ile Çanakkale futbolunda ses getiren müsabakalar oldu. Ligin ilk iki sırasında olan Bigaspor ve Yenicespordan 10 puan alma başarısını gösterdik. Belki şampiyonluk yarışında biz de olabilirdik, ancak hiç ummadığımız takımlara karşı şanssız maçlar kaybettik. Sezon başı yaşadığımız bir takım sorunlar, yeni bir kadro oluşturmamız, sahamızın geç açılmasının üstüne ard arda aldığımız olumsuz sonuçlar bu sezon için bizi şampiyonluk yarışından uzaklaştırdı. Ancak, ben yine de, Süper Amatör`de ilk yılımız için başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Takımızı iyi bir noktaya getirdik. İyi bir tecrübe sezonu oldu. Ezinespor oynadığı futbol ve aldığı sonuçlar itibarı ile bu sezon dikkat çeken takımlar arasında yer alma başarısını göstermiştir. Bizi her zaman destekleyen, İyi bir yönetim kurulumuz ve Belediye Başkanımız var. Kulüp olma yönünde ciddi çalışmalar yapıyorlar. Zaman içerisinde Ezinespor çok daha iyi yerlerde olacaktır. Buna yürekten inanıyorum.
Bu hafta ligin son maçını Yeşil Bayramiçspor ile oynayıp, sezonu tamamlayacağız. Bu müsabakadan da 3 puanla ayrılmak için elimizden geleni yapacağız. Sezonu galibiyetle kapatarak ligi en iyi sıralamada bitirmek istiyoruz. Son olarak Süper Amatör Lig Şampiyonluğunu elde eden Bigasporu da tebrik etmek isterim. "
(Atilla Akın)
Paylaş