havadurum

Şampiyonlu deniz temizliği

AKP Çanakkale İl Teşkilatı üyeleri, Çevre Koruma Haftası kapsamında, Dünya Dalış Şampiyonu ve rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy`un katılımıyla deniz dibi temizliği yaptı.

503
 
 
AKPliler, Çanakkale İskelesi`nde düzenledikleri etkinlikte, balıkçı barınağı bölgesinde deniz dibinde temizlik yaptı. Etkinlikte bazı balıkçılar ve dalgıçlar dipteki atıkları çıkardı. Dünya Dalış Şampiyonu ve rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy da dalış yaparak çalışmalara destek verdi.
 
Ulusoy, organizasyonun çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek; “Organizasyonun en azından ucundan da olsa bulunabilmek, hem il teşkilatı adına hem de kendi adıma çok mutluluk verici” dedi. Çanakkale`nin bu tarz duyarlı mesajlara ses vermesi gerektiğini ifade eden Ulusoy; “Elimizden geldiği kadar bu tarz davranışlarla Çanakkale`de örnek olmaya devam edeceğiz. Bu sadece bir başlangıç. Ama sonuçta iyi bir yerden başlangıç yaptık” diye konuştu.
 
Ulusoy ve diğer dalgıçlar, denizden çok sayıda araba lastiği, plastik ve diğer atıkları çıkardı. Etkinlikte konuşan AKP Sosyal İşler Başkanı Ahmet Çiçek, deniz temizliğinin önemine dikkat çekti. Çiçek; “AKP olarak çevre konusunun yılda sadece bir haftaya sıkıştırılmasının uygun olmadığını, yaşamımızın her anında duyarlı olmamız, hatta yaşamımızı şekillendirirken referans almamız gereken en önemli kavram olduğunu düşünüyoruz. AKP olarak insan odaklı politikalar üretilmiş, ekonomide büyüme hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiş ancak çevre hiçbir zaman göz ardı edilmemiştir. AKP iktidarı ile denizlerimiz artık daha temiz, 2002 yılında deniz kirliliği ölçüm istasyonu sayısı sadece 26 iken iktidarımız döneminde 231 ölçüm istasyonu kurulmuş, mavi bayraklı plajlarımızın sayısını 140’tan 314’e çıkarılmıştır. Yine hükümetimiz tarafından Çanakkale Belediyesi’ne atık su arıtma tesisi ve kolektör hattı yapımı için 1.500.000,00 TL’si hibe olmak üzere İller Bankası’ndan toplam 25.000.000,00 TL kredi sağlanmıştır. İnşallah bu proje tamamlandığında şehrimiz yıllarca Kordon Boyun’a akan kanalizasyon ayıbından kurtulacak, turizm ve balıkçılık açısından Çanakkale’nin en önemli değerlerinden biri olan denizlerimiz kurtarılmış olacaktır” dedi.
Paylaş